Po opravdu velice dlouhé době, vlastně skoro po roce, tu máme další oficiální trailer na chystanou sérii jménem Sympatizant, za kterou stojí slavný jihokorejský režisér Park Chan-wook, tvůrce legendárního Old Boye (2003). Na upoutávku se můžete podívat výše.

Jak už dlouho víme, série bude vyprávět příběh o napůl francouzském a napůl vietnamském komunistickém špionovi s přezdívkou The Captain (Hoa Xuande), který ke konci války ve Vietnamu míří do USA. Zde se pokouší začít s novým životem v komunitě vietnamských uprchlíků, nicméně i nadále plní svou práci špeha, který dodává užitečné informace Vietkongu.

Ke zmíněnému herci se připojí i Robert Downey Jr. (Oppenheimer), který si má v sérii zahrát hned několik rolí, například kalifornského kongresmana, CIA agenta a i hollywoodského režiséra. Série bude vycházet ze stejnojmenné knihy z roku 2015, kterou napsal Viet Thanh Nguyen. 

Park Chan-wook je jak tvůrcem, tak i jedním z režisérů. Kromě skvělého Old Boye je také zodpovědný za tituly jako Žízeň (2009), Komorná (2016) a Podezřelá (2022).

Mezi další režiséry patří Fernando Meirelles (Dva papežové) a Marc Munden (Tajemná zahrada). Scénář zpracoval Don McKellar (Slepota).

Dále hrají Fred Nguyen Khan, Toan Le, Nguyen Cao Ky Duyen, Kieu Chinh, VyVy Nguyen a Kayli Tran.

Na službě Max (HBO Max) bude seriál premiérovat 14. 4. 2024.