Loňské léto jsme se dočkali vcelku nenápadného nízkorozpočtového thrilleru Fall, kterému by se měli velkým obloukem vyhnout především lidé, co mají strach z výšek. Příběh o dvou mladých ženách, které uvíznou na vrcholu více než půlkilometrové rádiové věže, jež je navíc daleko od civilizace, zaznamenal překvapivý úspěch. Z rozpočtu 5 milionů dolarů se mu podařilo utržit téměř 22 milionů, skvěle si pak vedl i na Netflixu, kde se nějakou dobu držel v TOP 10 nejsledovanějších titulů hned v několika lokacích.

Letos na jaře pak vyšlo najevo, že snímek se dočká pokračování. Nyní se ale zdá, že nakonec dostaneme trilogii. Server The Hollywood Reporter uvedl, že ve výrobě je nejenom druhý, ale i třetí díl. 

Na výrobu obou dvou snímků bude jakožto producent dohlížet Scott Mann, režisér jedničky, který by měl plánovaný třetí díl i natočit a podílet se na jeho scénáři. Kdo se ale chopí otěží režie pro dvojku, je zatím otázkou. V dalších dílech bychom se přirozeně měli dočkat nových postav, ale podle všeho se má vrátit i někdo z jedničky.

Co se děje pro oba dva filmy týče, tak o něm zatím nic nevíme, se vší pravděpodobností ale budeme sledovat další skupinu nešťastníků, která se dostane do nějaké značně prekérní situace, kdy jim půjde o život. Tvůrci nám ale mají podle všeho nadělit mnohem hrůzostrašnější a napínavější podívanou, tudíž jsme velice zvědaví na výsledek. 

Druhý díl by se měl začít natáčet někdy během června 2024, ale pokud by se zase jednalo o nízkorozpočtový snímek s nepříliš náročnou produkcí, čekání na premiéru by nemuselo být zas až tak dlouhé.

V prvním díle si zahráli herci jako Grace Caroline Currey, Virginia Gardner, Jeffrey Dean Morgan, Mason Gooding a Julia Pace Mitchell. Tak uvidíme, zda se někdo z nich vrátí.