Start CW seriálu Superman & Lois zažívá pro mnohé velmi překvapivý a kvalitní start. Dobré ohlasy zapříčinily brzké obnovení pro druhou sérii. Obnovení přišlo krátce po odvysílání druhé epizody a otázkou zůstává, jestli to není přehnaně ambiciozní nebo jestli si to Superman s Lois zaslouží i za tak krátkou dobu.

Nepříjemnou zprávou je fakt, že seriál Superman & Lois si vezme na konci března dlouhou pauzu. Ústřední dvojice se odmlčí na celé dva měsíce. Příčinou má být pandemie Covid-19, ke které došlo v tvůrčím týmu během natáčení první sezony. Je jasné, že se časovou ztrátu nepovedlo produkci dohnat, a proto fanoušky čeká nemilá, a hlavně dlouhá pauza.

A čím nahradí CW svůj vypadnuvší klenot? S finální sérií se vrátí dříve, než bylo zamýšleno, Supergirl. Do služby je tak trochu z nouze povolána Kara Zor-El ve své šesté a poslední sérii. Ta poběží až do poloviny května, poté se i Supergirl odebere na delší pauzu a vrátí se až v pozdním létě, aby dokončila vyprávění svého příběhu.

Po pauze Supergirl se vrátí zase Superman & Lois a tím pádem nám tu vzniká takový divný a divoký zapletenec. Nepřijde mi zrovna šťastné, že seriál v nejlepší formě bude přerušen jiným seriálem, aby i ten byl následně přerušen a autoři se tak vrátili k pokračování toho prvního seriálu. Tohle rozbíjení, nahrazování a tím pádem vlastně nedokončení rozpracovaného díla ve mně trochu evokuje nezájem o daný seriál, byť třeba kvalitu má.

I já si uvědomuji, že v době Covidu jsou odklady a pauzy nedílnou součástí produkce a nejde se jí vyhnout. Jen mi zrovna takové předěly nepřijdou jako nešťastnější varianta řešení. A co vy? Sledujete seriál Superman & Lois?