Na letošním filmovém festivalu v Cannes zabojoval v Hlavní soutěži chválený body-horor Substance s Demi Moore (Duch) v hlavní roli, který napsala a natočila francouzská filmařka Coralie Fargeat. A nyní máme na světě i krátkou upoutávku, kterou si můžete pustit výše.

Příběh se zaměří na stárnoucí televizní hvězdu Elisabeth Sparkle (Moore), které se naskytne příležitost vyzkoušet jistou zázračnou a buňky replikující substanci. Díky ní se člověk znovuzrodí - mladší, krásnější a obecně dokonalejší. Však každý z nás touží po lepší verzi sebe sama, ne? Představa to je natolik úžasná, že to samozřejmě bude mít jeden zásadní háček. Po použití se bude muset dělit o čas. Jeden týden pro svou původní verzi, další zas pro své zlepšené já jménem Sue (Margaret Qualley). Žádné výjimky nejsou povoleny, půjde tak o dokonalou rovnováhu. Co by se jen mohlo pokazit, že?

Těšit bychom se měli na hrůznou, zábavnou a nelítostně satirickou podívanou, která obrací kulturu toxické krásy naruby.

Pro Coralie Fargeat se jedná o druhý celovečerák, jejím debutem byl akční thriller Pomsta (2017).

Dále se ve snímku objeví herci jako Dennis Quaid, Hugo Diego Garcia, Oscar Lesage, Joseph Balderrama, Vincent Colombe, Matthew Géczy, Brett Gillen a Matthew Luret.

V amerických kinech od 19. 9. 2024, k nám se snad dostane také ještě letos.