Pokud se vám stýská po populárních komiksových mutantech, možná byste mohli zkusit dát šanci nadcházejícímu seriálu od Amazonu, který se navíc může chlubit sympatickým hereckým obsazením. Série The Power, která bude vycházet ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2017 od Naomi Alderman, se nedávno pochlubila oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Upoutávka začíná scénou v autě, v němž Rob (John Leguizamo) veze svou puberťáckou dceru Jos (Auli’l Cravalho) autem za doprovodu písně Check The Rhime. Z nějakého nevysvětlitelného důvodu se ale najedou rádio porouchá, přičemž Rob si začne říkat, zda za tím nestojí ta samá věc, která způsobila i vzplanutí jejich mikrovlnky. A aniž by o tom věděl, tak trefil hřebíček na hlavičku. Jeho dcera Jos totiž ovládá nadpřirozené schopnosti, v rámci kterých dokáže ovládat a tvořit elektřinu a její proud. Netuší však, že je jen jednou z mnoha dívek, které tyto schopnosti ovládají. 

Trailer nás tak následně přemístí do Nigérie, v níž reportér Tunde (Toheeb Jimoh) přímo natočí na kameru jednu z dívek, která onu oblíbenou metodu boje Sithů ze Star Wars použije na jinou ženu. A rázem se o přítomnosti těchto mimořádných dívek dozví celý svět. Neunikne to samozřejmě ani rodině Jos, jejíž otec a matka Margot Cleary-Lopez (Toni Collette) se chtějí o schopnostech dcery přesvědčit na vlastní oči. Ale zatímco někteří vidí tuto mimořádnou moc jako určitou formu daru, někteří ji začnou považovat za hrozbu.

Mezi ně bude patřit také Daniel Dandon (Josh Charles), který je přesvědčen, že veškeré dívky s touto mocí musí být nalezeny a zadrženy. V jistém ohledu ale má možná trochu point, protože z traileru je evidentní, že některé z dívek začnou svou moc využívat k vlastnímu prospěchu, což pak odnášejí nevinní lidé. Na druhou stranu zde jsou ale také dobré duše, které svou sílu využívají k vykonávání dobra. Jak se s tímto fenoménem nakonec svět popere? 

Na scénáři pracovaly filmařky jako Sarah Quintrell, Claire Wilson, Brennan Elizabeth Peters, Stacy Osei-Kuffour a Raelle Tucker. Dále se na scénáři podílela také sama autorka původní předlohy Naomi Alderman.

V sérii se také představí herci jako Eddie Marsan, Zrinka Cvitesic, Ria Zmitrowicz a Halle Bush.

Oficiální premiéra na Amazon Prime Video je stanovená na 31. 3. 2023.