Je to temný osud, který se vší pravděpodobností nakonec zastihne každou animovanou klasiku od Disneyho. Ani legendární Pinocchio totiž neunikne hrané předělávce, se kterými se v posledních několika letech vyloženě přetrhává pytel. Že na Pinocchia vzniká remake, už nějakou dobu víme, ovšem dosud jsme se nedozvěděli, kdy přesně dorazí. A i když opravdové přesné datum zatím ještě stále neznáme, Christine M. McCarthy, finanční ředitelka Disneyho, oznámila, že to bude buď na konci léta 2022, nebo na začátku podzimu téhož roku. 

S výrobou hrané verze Pinocchia se to už táhne pěknou řádku let. Práce na něm započaly již v roce 2015, přičemž během toho času se na něm vystřídalo hned několik scénáristů. Mnoho verzí však Disney neuznal, přičemž následně si na práci předvolal někoho jiného. Nakonec si ale celý projekt vzal na starost oscarový režisér Robert Zemeckis, který scénář sestavil spolu se Simonem Farnaby a Chrisem Weitzem. V přední roli se tak představí jeho dvorní herec Tom Hanks, který byl na palubu filmu přizván minulý rok. Samotného Pinocchia ale ztvární herec Benjamin Evan Ainsworth, kterého si někteří možná mohou pamatovat ze druhé série hororového seriálu The Haunting. 

Nutno dodat, že poměrně nedávno jsme se už jedné hrané verze Pinocchia dočkali. V roce 2019 natočil italský filmař Matteo Garrone vlastní hranou verzi, ve které se hlavní role ujal Roberto Benigni. Byla to však jeho vlastní adaptace, která s klasickou animovanou verzí neměla moc společného. Nadcházející verze od Zemeckise se však zaměří na její hrané předělání. I přestože pro mnoho filmových fanoušků jsou hrané Disney předělávky jen bezduchými kopírkami původních projektů, přítomnost Zemeckise by s sebou snad mohla přinést nějakou míru zajímavé inovace. Necháme se překvapit.