Na letošním filmovém festivale Sundance zabodovalo slibně vyhlížející romantické drama Past Lives, na jehož tvorbu dohlíželo studio A24, což rozhodně zní jako záruka kvality. Výše se můžete podívat na oficiální trailer.

Příběh se zaměří na dva jihokorejské protagonisty Noru (Greta Lee) a Hae Sunga (Teo Yoo), kteří byli v dětství těmi nejlepšími kamarády. Ono kamarádství posléze evidentně přerostlo v onu roztomilou dětskou lásku, během které si oba dva říkali, že spolu zůstanou až do smrti. Onen sen se však zhroutí ve chvíli, kdy se Nořina rodina rozhodne přestěhovat do Spojených států. O 20 let později se tak z Nory stává dospělá mladá žena, která má dobrou práci a hodného manžela. A právě tehdy do jejího života opět vstoupí Hae Sung, který svou dávnou kamarádku a v podstatě i lásku z dětství chce opět vidět. Oba dva pak zjišťují, že si stále velice dobře rozumí. 

A možná už asi tušíte, kam tohle všechno bude směřovat. I přestože Nora je šťastně provdaná za fajn muže, o němž nemůže říct jediné křivé slovo, v přítomnosti Sunga se v ní začnou probouzen jisté pocity a emoce, kterým prostě nemůže zabránit. Jak Nora se svým kamarádem z dětství tráví stále více a více času, začne přemýšlet nad tím, zda jsou lidé dostatečně silní, aby mohli bojovat s osudem.

Jak se ale zdá, Sung do USA přiletěl pouze na jeden týden, přičemž on sám tvrdí, že chtěl Noru pouze ještě jednou a možná už naposledy vidět. Co se po onom týdnu mezi nimi stane, je ale samozřejmě ve hvězdách. Snímek, u něhož bychom měli mít patrně přichystané kapesníky, by tak měl především zkoumat témata ztracené lásky a lidského spojení. 

Film bude celovečerním scenáristickým a režijním debutem filmařky Celine Song, která napsala jednu z epizod první řady fantasy seriálu Kolo času (2021).

Dále se ve filmu představí herci jako John Magaro, Isaac Powell, Jojo T. Gibbs, Kristen Sieh, Nathan Clarkson, Emily Cass McDonnell, Keelia Clarkson a Seung-ah Moon.

Zatím však není známo, kdy přesně u nás bude snímek premiérovat, ale mělo by to být ještě v tomto roce.