Na konci minulého měsíce jsme se dozvěděli, že talentovaní bratři Danny a Michael Philippouovi, kteří vlastní známý youtubový kanál RackaRacka, začali s pracemi na druhém díle jejich nedávno vydaného hororu jménem Mluv se mnou. Nyní dalo pokračování zelenou i slavné studio A24, které je evidentně potěšené celosvětovými tržbami prvního dílu.

Obecně se dá říct, že Mluv se mnou skutečně bude jedním z nejúspěšnějších hororů roku 2023. Nejenže se na něj lepí samé pozitivní reakce od kritiků a diváků, což je pro horůrek obzvlášť působivé, ale ze skromného rozpočtu 4,5 milionů dolarů se mu již podařilo celkově utržit až 26,3 mega. Zároveň měl také snímek druhý nejlepší zahajovací víkend ze všech titulů, co A24 kdy vydalo. Oba bratři v rozhovoru pro The Hollywood Reporter už v minulosti navíc sdělili, že co se týče druhého dílu, tak jeho výrobě zkrátka nebudou schopni odolat. 

Jeden z bratrů také prozradil, že už mají natočený i prequel, jenž se soustředí na postavu Ducketta (Sunny Johnson). Podle všeho je ale kompletně natočený a odvyprávěný skrze obrazovky mobilů a různých sociálních sítí, což znamená, že prequel by mohl mít tu samou podobu, kterou měl třeba i povedení snímek Pátrání (2018). Bratři se tak nechali slyšet, že i tento projekt by rádi svým fanouškům jednoho dne nadělili. Nyní však bude mít bratrské duo plné ruce práce, aby nám nadělilo pokračování, které úspěšné jedničce snad nebude dělat ostudu.

Příběh se zaměřuje na mladou ženu jménem Mia (Sophie Wilde), které však před nějakou dobou zemřela matka. Ta se jednoho dne rozhodne přidat se k podivuhodné zábavě jejích přátel, která zahrnuje jakousi mumifikovanou ruku. S její pomocí lze totiž kontaktovat svět zemřelých a spojit se s jeho přízraky. Člověk ale musí dávat pozor, aby se ruky nedržel příliš dlouho, jinak riskuje katastrofální následky. Přesně k těm ale samozřejmě dojde, rázem tak pro většinu zúčastněných začne boj o život. 

Danny a Michael Philippouovi se postarali o režii, scénář zpracovali Danny Philippou a Bill Hinzman.

Dále se ve snímku objevili herci jako Miranda Otto, Alexandra Jensen, Otis Dhanji, Marcus Johnson, Chris Alosio a Jodie Dry.

V českých kinech se snímek nachází už od minulého týdne.