Studenti SŠ filmové, multimediální a počítačových technologií, s.r.o. a provozovatelé tamějšího filmového klubu organizují první ročník festivalu karanténních filmů . Organizátoři tak chtějí rozhýbat tvorbu kreativních filmařů z řad amatérů i profesionálů, či studentů. Přihlašovat své filmy můžete i vy do 8. května na stránkách Filmfreeway.

Organizátoři slibují, že v porotě zasednou filmoví pedagogové i profesionálové. Výhra za první místo? Žádná. Krom věnce za nejlepší film se všichni tvůrci dočkají potřebné zpětné vazby od lidí z oboru, aby mohly svou tvorbu do dalších počinů vylepšovat.

Pravidla jsou velmi jednoduchá: natočit film jakéhokoliv žánru, stopáží do pěti minut a musí vzniknout v době karantény. Zároveň se nehodnotí technická kvalita obrazu, či zvuku, nýbrž obsahové sdělení díla. Studenti přitom nejenže cílí na celou Českou republiku a Slovensko, ale i na zahraničí. Ovšem cizojazyčná díla musí obsahovat české, slovenské nebo alespoň anglické titulky.

Festival tak pobízí k tvorbě zajímavých, experimentálních, či jiných forem filmové látky. Jaké snímky se do soutěže přihlásily, můžete sledovat pak na online streamu, který proběhne 15. května. Všechny novinky můžete sledovat na FB události festivalu.