Mapa se čte stejným způsobem jako jakákoli jiná mapa, jen tu místo skutečných měst a obcí najdete svá oblíbená města, řeky a království ze světa Zaklínače. Mapa dokonce obsahuje také sadu symbolů, které rozlišují města podle počtu obyvatel, hranic i nadmořské výšky. Je tu zkrátka vše, co v každé profesionálně vytvořené mapě.

Díky mapě si tak můžete v hlavě lépe představit, jakou vzdálenost musel Geralt doopravdy na Klepně ujet. Ve hře The Witcher 3 trvá cesta ze Skellige do Kaer Morhen pouhou minutu, zatímco hra novou lokaci načítá. Na mapě jde však doslova o celý kontinent. Naopak Novigrad a Oxenfurt jsou od sebe až pozoruhodně blízko, přestože každé město působí celkem odlišně.

Přečtěte si také: Další komiks Zaklínače cílí na příznivce westernu

Můžete si také všimnout, jak se vlivem války posouvají ve světě Zaklínače hranice. Ve hře The Witcher 3 Nilfgaard téměř vyhrál válku o kontrolu nad Temerií a Redanií. Jejich pozice na jihu jim poskytla výhodu, aby mohli začít invazí v Cintře, odkud musela Ciri utéct. Dále pokračovali směrem k Brokilonu a Temerii. Není divu, že se Novigrad stal centrem pozornosti, vzhledem k jeho blízkosti s Redanií.

Minulý rok Netflix zveřejnil na svých stránkách také interaktivní mapu Zaklínače, která obsahuje informace o nejznámějších místech, postavách i událostech. Nehledě na to, že je i tato mapa zajímavě zpracovaná, esteticky připomíná Tolkienovy ručně kreslené mapy, což určitě potěší nejednoho fanouška obou světů.

Nedávno jsme mohli konečně zhlédnout druhou řadu Zaklínače, přičemž scénář pro 3. řadu je prý skoro hotový. Představitel hlavního hrdiny Henry Cavill doufá, že příští sezóna zůstane věrná knihám. A tak díky této mapě máme možnost zkontrolovat, zda to tak skutečně bude.