Startovač, česká alternativa Kickstarteru, pomáhá začínajícím podnikatelům s jejich projekty. Pokud potřebujete vybrat peníze od lidí na nějaký projekt, v Česku použijete nejspíše Startovač. Ten však musí z něčeho vydělávat a tak si bere stejně jako ostatní takové služby procenta z vybrané částky. To však nově neplatí pro každý projekt.

Kvůli nepříjemné situaci v době pandemie Covid-19 se Startovač rozhodl nebrat si procenta z vybraných částek u nezištných projektů a tato iniciativa nás velice těší. Pokud je tedy Váš projekt zaměřen na pomoc druhým, pomoc s distribucí léků, potravin nebo psychologickou pomoc, všechny peníze půjdou jednoduše na tuto pomoc. Například projekt Linka 451 aneb Zachraňte knížky! je jedním z těchto projektů. Všechny peníze tedy půjdou knižním nakladatelům.

Toto je od Startovače velice hezký krok a my doufáme, že se této iniciativy uchytí další crowdfundingové stránky, protože i ty lidé, kteří tyto humanitární projekty zakládají a stojí je to mnoho sil a času, dělají všechno bez nároku na finanční ohodnocení.