Kdo z nás by neznal nejmorbidnější rodinný klan na světě? Addamsovi tu s námi jsou už pěknou řádku let, a co chvíli se k nám znovu vrací. Naposledy jsme tak mohli vidět stejnojmenný animák, který sice nebyl z nejlepších, přesto však ctil prapůvodní kreslenou předlohu Charlese Addamse, který kdysi této rodince vdechl život.

Většina z vás si pak pravděpodobně vybaví velice úspěšnou filmovou adaptaci z roku 1991, která se dodnes řadí mezi klasiky komediálního žánru. Tu následovalo pokračování, které ale slávy předchůdce ani zdaleka nedosáhlo.

Pamětníci ovšem dodnes nedají dopustit na starší seriálovou adaptaci, která jen sršela černým humorem. A také typickou morbiditou či klasickým sourozeneckým bojem na život a na smrt. Jako vždy se pak tyto svérázné prvky střetly s okolní realitou, která vše přijímala velmi nečekaným způsobem.

Máte-li rádi zejména seriál, nebo jste jej přehlédli, nyní se vám nabízí skvělá příležitost. Proslulá společnost MGM totiž na svém YouTube kanále zpřístupnila několik epizod zdarma. Pokud tedy nemáte co sledovat, rozhodně neváhejte a podívejte se na ně.

Jen vás tedy musíme varovat, že je úvodní znělka zatraceně návyková. Ano, je to tak.

Už jsme zase propadli kouzlu Addamsovi rodiny.