Po nedávno vydaném a zatraceně otevřeném finále druhé řady animovaného seriálu Star Wars: Vadná várka (The Bad Batch) nejspíš nikdo neměl pochybnosti o tom, zda se dočkáme i třetí sezóny. Nově ale bylo na akci Star Wars Celebration Europe 2023 v Londýně potvrzeno, že se jí opravdu dočkáme, a to někdy v průběhu roku 2024. A samozřejmě ji uvidíme na Disney+.

Třetí řada Vadné várky bude ale zároveň poslední. Proto se v ní samozřejmě objeví všichni hlavní aktéři, tedy jednotliví členové jednotky známé i jako Clone Force 99, stejně jako zástupci Impéria. Návštěvníkům přednášky zaměřené na druhou sezónu totiž Lucasfilm pustil krátký teaser, v němž je kromě Omegy s hlasem Michelle Ang, Huntera a dalších hlavních postav s hlasem Dee Bradleyho Bakera k vidění také císař Palpatine, kterého opět namluvil herec Ian McDiarmid (Star Wars: Návrat Jediů, Star Wars: Skrytá hrozba, Star Wars: Klony útočí, Star Wars: Pomsta Sithů, Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Wars: Povstalci).

Ve třetí sezóně spin-offu animovaného seriálu Star Wars: Klonové války se znovu ukáže i lovkyně odměn Fennec Shand, kterou ztvárnila herečka Ming-Na Wen a kterou jsme poznali v hraném seriálu Mandalorian. Nepřekvapivě se vrátí také doktor Royce Hemlock a jeho klonovací program. Ten je stále ukrytý v hoře Mount Tantiss na planetě Wayland.

Protože v nekanonické Legends kontinuitě ságy Star Wars toto zařízení zdědil po porážce Impéria u Endoru velkoadmirál Thrawn, jenž se objeví i v chystané hrané sérii Ahsoka, nejspíš není těžké uhodnout, kam může Hemlockova dějová linka směřovat. Vypadá to ale, že ústředním motivem bude znovu především snaha Vadné várky postarat se o Omegu, z níž se během dvou předchozích sezón stala plnohodnotná členka jednotky. Tak snad nám v příštím roce výkonní producenti Brad Rau, Jennifer Corbett a Athena Portillo nabídnou po všech směrech uspokojivé finále této části příběhů z předaleké galaxie.