Amazon pro nás připravuje unikátní a náležitě temné dobrodružství v hraném kabátku, které se zaměří na Spider-Mana Noir, černobílou verzi pavoučího hrdiny, jehož můžeme znát z animáku Spider-Man: Paralelní světy (2018). V chystaném seriálu, který už je nějaký čas ve výrobě, ho opět ztvární Nicolas Cage. A nyní se k projektu připojují další herecké tváře.

Tou hlavní posilou je irský a na Oscara nominovaný herec Brendan Gleeson, který podal fantastický výkon v povedeném dramatu Víly z Inisherinu (2022). Mezi jeho další známé filmy patří ještě 28 dní poté (2002), Harry Potter a Ohnivý pohár (2005) nebo V Bruggách (2008).

Není známo, koho přesně si zahraje, server Variety ale uvádí, že by mělo jít o záporáka. Snad se tedy další detaily dozvíme po začátku produkce. 

Dále se ještě k seriálu připojil Lamorne Morris, který si například zahrál sympatického poldu v páté řadě seriálu Fargo (2014). Dále se objevil ve filmových titulech jako Noční hra (2018) a Jumanji: Další level (2019).

V chystaném Spider-Manovi má ztvárnit Robbieho Robertsona, redaktora newyorských novin Daily Bugle, který je blízkých spolupracovníkem a kamarádem J. Jonaha Jamesona. Postava se už například objevila ve filmové trilogii od Sama Raimiho s Tobeym Maguirem, kde ho ztvárnil již zesnulý Bill Nunn.

Příběh seriálu by se měl odehrávat v New Yorku 30. let během Velké hospodářské krize. Cage se zde představí v roli stárnoucího soukromého vyšetřovatele, na kterého se štěstí v poslední době příliš nelepilo. Následně bude nucen zápolit se svým minulým životem jakožto jediný superhrdina ve městě. 

Showrunnery se stanou Oren Uziel (22 Jump Street) a Steve Lightfoot (The Punisher). O režii prvních dvou epizod se postará Harry Bradbeer, který natočil oba dva díly Enoly Holmesové, dále natáčel pro série jako Sugar Rush (2005) a Potvora (2016).

Stále zatím nevíme, kdy přesně se seriálu vlastně dočkáme.