Téměř před rokem přišel Amazon s poměrně zajímavou zprávou. Má v plánu natočit nový hraný seriál, který se zaměří na unikátní verzi slavného pavoučího hrdiny jménem Spider-Man Noir. Vidět jsme ho už mohli například v úspěšném animáku Spider-Man: Paralelní světy (2018), ve kterém mu propůjčil hlas Nicolas Cage.

Amazon však nyní připravuje samostatné seriálové dobrodružství, které navíc bude mít hranou podobu. Projekt už má poměrně dlouho na palubě svého scenáristu a showrunnera, kterým se stane Oren Uziel, nicméně server Variety nedávno odhalil, že o pozici showrunnera se s ním bude dělit ještě jeden zkušený filmař.

Podle serveru byl na palubu nabrán ještě Steve Lightfoot, který především proslul jako tvůrce seriálu The Punisher (2017) s Jonem Bernthalem v hlavní roli. Dále také Lightfoot vdechl život sériím jako Ví o tobě (2021) a Šantaram (2022). 

Lightfoot bude také vykonávat úlohu výkonného producenta, není ale jasno, zda bude Uzielovi pomáhat také se scénářem. Jak už nějakou dobu víme, příběh seriálu by se měl odehrávat v New Yorku 30. let během Velké hospodářské krize. Podle všeho se tak můžeme těšit na mnohem staršího a zkušenějšího hrdinu, který se rozhodně se svými nepřáteli mazlit nebude.

Pod vedením Lightfoota bychom se snad mohli dočkat řádně temné a dospělácké podívané, která by mohla ke stylu Punishera přičichávat. Ale to se ještě necháme překvapit. Stále také platí, že seriál bude zasazený ve svém vlastním univerzu, v němž Petera Parkera jakožto tradičního Spider-Mana neuvidíme. 

Původní komiksy The Spider-Man Noir debutovaly v roce 2009, přičemž byly součástí marvelovského noir univerza. V této verzi titulního hrdinu kousne pavouk, který se skrýval uvnitř uzmutého artefaktu. Následně pak prodělá vizi, ve které se mu zjeví pavoučí bůh, jenž mu propůjčí superschopnosti. Výše zmíněný Oren Uziel se podílel na scénáři k filmům jako 22 Jump Street (2014), The Cloverfield Paradox (2018) a Ztracené město (2022).

Amazon také podle všeho stále počítá s výrobou seriálu Silk: Spider Society, o který se postará Angela Kang (Živí mrtví). Jeho příběh bude tentokrát vyprávět o mladé ženě jménem Cindy Moon, kterou kousne stejný pavouk, jenž dal Peteru Parkerovi jeho schopnosti.