Disney trochu překvapivě oznámila, že se velmi brzy americké publikum dočká na Disney+ nového animovaného seriálu se Spider-Manem v hlavní roli. Spider-Man: The New Animated Series vyjde již ve středu 19. října. Bohužel, jedná se o vydání pouze pro americký trh a pro ten evropský je datum prozatím zahaleno tajemstvím.

Když Petera Parkera kousne radioaktivní pavouk, celý jeho svět se otočí vzhůru nohama. Nově nabyté schopnosti a touha pomáhat lidem mu trochu komplikují jeho vysokoškolský studijní život. Jeho superhrdinská cesta polarizuje obyvatele New Yorku i místní policisty. Peter tak čelí výzvě, která je základní premisou celé animované série.

Neil Patrick Harris propůjčil v sérii Peterovi svůj hlas a jako další se v seriálu objeví hlas zpěvačky a skladatelky Lisy Loeb, která namlouvá Parkerovu lásku Mary Jane Watson. Seriál běžel už jednu sezonu v roce 2003 na MTV a Freeform. Tato série byla vytvořena společností Sony. Takže to vypadá na nějakou další domluvu mezi Disney a japonskou společností o využívání Spider-Mana.

Snad se brzo dozvíme i datum evropské premiéry tohoto animovaného seriálu.