Na konci letošního podzimu uvede Netflix animovanou podívanou jménem Spellbound, kterou zrežírovala Vicky Jenson, jedna z tvůrkyň prvního dílu Shreka (2001). Streamovací služba se již pochlubila oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Hlavní hrdinkou se stává princezna Ellian (Rachel Zegler), dcera krále a královny říše jménem Lumbria. Po výpravě do temného lesa se ale oba její rodiče přemění na podivná a dle traileru i poměrně dost nebezpečná monstra, která začnou ve svém království rozsévat chaos. Ellian se proto bude muset vydat na dlouhou výpravu, aby mohla zachránit nejenom rodiče, ale i celou říši.

Potěšit by mohl fakt, že hudbu k animáku složil slavný americký skladatel Alan Menken, který stál za soundtracky ke známým disneyovkám jako Malá mořská víla (1989), Kráska a zvíře (1991), Zvoník u Matky Boží (1996) nebo Herkules (1997).

Kromě Shreka pracovala Vicky Jenson také na animáku Příběh žraloka (2004) a romantické komedii Absolventka (2009). Na scénář pracovaly Linda Woolverton (Lví král), Lauren Hynek a Elizabeth Martin (hraný remake Mulan).

Dále v animáku uslyšíme hlasy herců jako Miguel Bernardeau, Giovanna Bush, Dennis Stowe, Jenifer Lewis, Dee Bradley Baker, Susan Fitzer, Nicole Kidman, Javier Bardem a John Lithgow.

Na Netflixu od 22. 11. 2024.