Příští měsíc nám Netflix nadělí španělskou sérii jménem Muted, v němž se podíváme na jeden opravdu řádně zapeklitý případ vraždy. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na mladíka jménem Sergio Ciscar (Arón Piper), který z neznámého důvodu udělá strašlivou věc. Zabije své vlastní rodiče. A to poměrně dost krutým způsobem, oba dva totiž shodí z balkónu jejich domu, což nám ukáže i začátek výše uvedené upoutávky. Nedlouho poté následuje zatčení policí, která si však začne lámat hlavu nad tím, jaký k tomu měl Sergio motiv. O to podivnější navíc je, že Sergio zcela přestal mluvit. Je každopádně odsouzen a poslán do chládku. Za slušné chování a pracovitost je ale následně po šesti letech předčasně propuštěn na svobodu. Vrací se tak zpět do domu, v němž zabil oba své rodiče. Na nějaké soukromí ale může rovnou zapomenout. 

Představitelé zákona s ním totiž stále ještě neskončili. Pořád by rádi odhalili, co vlastně Sergia k vraždě vedlo, stejně tak se chtějí přesvědčit, zda nebude představovat hrozbu pro ostatní. Do všech místností jeho domu proto namontují skryté kamery, aby ho měli neustále pod dohledem.

Na scénu také přichází psychiatrička Ana Dussel (Almudena Amor), která ze Sergia nehodlá spustit oči. Dostat se ale pod kůži podivnému mladíkovi, který celých šest let neřekl jediné slovo, rozhodně nebude jednoduchý úkol. Pak ale do Sergiova života vstoupí puberťačka jménem Martha (Cristina Kovani), do které se patrně i zakouká. A přesně to neujde Aně, která si uvědomí, že Martha by mohla být klíčem k odhalení Sergiova tajemství. Je ale moudré nechávat mladou ženu o samotě s vrahem? 

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal španělský filmař Aitor Gabilondo, který je zodpovědný za vznik sérií jako Život bez oprávnění (2018), Vlast (2020) a Entrevías (2022).

Dále se v seriálu představí herci jako Manu Ríos, Aitor Luna, Ramiro Blas, Viti Suárez, Aria Bedmar, Mikel Losada a Elena Sáenz.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 19. 5. 2023.