Piráti ještě nevymřeli. Ovšem místo útočení na zděšené obchodní lodě se rozhodli pátrat po bohatství pod hladinou oceánu. Přesně o tom bude pojednávat nadcházející dobrodružný seriál La Fortuna, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše. Příběh bude vyprávět o Álexovi Venturovi (Álvaro Mel), mladém a zatím ještě poměrně nezkušeném diplomatovi, který se zcela nezáměrně stane vůdcem španělského týmu na nesmírně důležité misi. Bude muset získat zpátky potopený poklad, který uzmul Frank Wild (Stanley Tucci), dobrodruh a novodobý pirát, jenž se momentálně raduje z ukořistěného zlata z legendární potopené lodě jménem La Fortuna. 

Jelikož se však má jednat o národní dědictví Španělska, Ventura musí poklad získat za každou cenu zpět. Přece nenechají nějakého namyšleného Amíka, aby jim ukradl něco, co po právu patří jim! Proto se stane členem unikátního týmu, do kterého mimo jiné patří i Lucía (Ana Polvorosa), tvrdohlavá veřejná činitelka, a Jonas Pierce (Clarke Peters), skvělý a nadaný americký právník, kterého baví staré pirátské legendy. Společně se tak vydají na životní dobrodružství, na kterém Álex pochopí skutečný význam lásky, přátelství a osobního přesvědčení. Wild se však rozhodně zlata vzdát nehodlá. Jelikož ho našla jeho loď, tak je přeci logické, že patří jemu, ne? Hrdinové příběhu tak brzy pochopí, že Wild si neříká pirátem jen tak nazdařbůh. Jakmile totiž pochopí, že jde do tuhého, bude ochotný svým protivníkům klidně i ublížit. 

Seriál La Fortuna vznikal téměř kompletně pod španělskou produkcí, přičemž showrunnerem, scénáristou a režisérem se stal Alejandro Amenábar. Slavný filmař z Chile, který je například zodpovědný za známý horor Ti druzí, životopisné drama Hlas moře, případně i historickou Agoru. Seriál je tudíž v opravdu dobrých rukou. Kromě výše zmíněných v seriálu také uvidíme herce jako T'Nia Miller, Karra Elejalde, Manolo Solo, Alfonso Lara, Blanca Portillo a Pedro Casablanc. Oficiální premiéry se dočkáme 20. 1. 2022.