Na velkolepé akci D23 Expo jsme se dočkali celé řady novinek jak ze světa Marvelu a Star Wars, tak i z prostředí pohádek a animáků. Disney tak oznámil, že v roce 2024 k nám například dorazí hraný remake jeho legendární Sněhurky, pokračování pixarovky V hlavě a prequel na „hraného“ Lvího krále, který ponese název Mufasa: Lví král. Konečně už ale víme, kdy přesně se nejrůznějších oznámených projektů dočkáme v kinech (případně na Disney+). S premiérami je to tudíž následovně:

Wish – 22. 11. 2023

Animovaný muzikál jménem Wish bude úžasnou směsí 3D a 2D animace, ve které se hlavní postavou stane dívka jménem Asha (Arianna DeBose). Parťákem se jí stane koza jménem Valention, kterou namluvil Disney veterán Alan Tudyk.

Elio – 1. 3. 2024

V pixarovce Elio se stejnojmenný chlapec ocitne na druhé straně naší galaxie, kde je mylně považován za mezigalaktického velvyslance naší planety Země. Dostává se tak na místo jménem Cumonoverse, což je masivní mezigalaktická stanice, která ukrývá různé formy mimozemského života.

Sněhurka – 22. 3. 2024

Hraný remake legendární Sněhurky z roku 1937, ve kterém titulní hrdinku ztvární Rachel Zegler. Zlou a extrémně narcistickou královnu si zas zahraje Gal Gadot. A i přestože má jít o kompletní kopírku původního animáku, ve filmu bychom se měli dočkat i zcela nových písní, na kterých pracuje duo Benj Pasek a Justin Paul.

V hlavě 2 – 14. 6. 2024

Pokračování se opět zaměří na Emoce malé Riley (Kaitlyn Dias), ze které už ale ve druhém díle bude drzá puberťačka, s níž cloumají hormony. Zas se tak dočkáme starých známých postav jako Radost, Strach, Hněv, Znechucení a Smutek. Podrobné informace o ději zatím nemáme, ale údajně bychom si zase měli připravit kapesníky, protože má jít opět o řádně dojemnou a milou podívanou.

Mufasa: Lví král – 5. 7. 2024

Prequel na remake Lvího krále, který nám blíže představí Simbova moudrého a hrdého otce. Příběh se má odehrávat ve dvou časových liniích. V jedné z nich bude populární dvojice Pumbaa (Seth Rogen) a Timon (Billy Eichner) vyprávět malému Simbovi o vzestupu jeho otce na trůn, přičemž k onomu vyprávění by se měl připojit i opičák Rafiki (John Kani). Další časová rovina, která by měla být primární, se zas zaměří na mladého Mufasu a jeho zápolení s okolním světem.

A pozor, máme tu menší překvápko na závěr.

Taktéž bylo zveřejněno oficiální datum premiéry tajemné marvelovky, která má vyjít 6. 9. 2024, to znamená na přelomu páté a šesté fáze MCU, tedy mezi snímky Thunderbolts a Fantastická čtyřka. O co přesně půjde? Bude se jednat o nějaký speciál? To je holt zatím ve hvězdách.