Pokud jste už zhlédli oba dva díly krimi komedie Na nože, případně i všechny filmy s Herculem Poirotem v podání Kennetha Branagha, můžete zkusit dát šanci chystané sérii Smrt a další detaily. Na světě už máme také oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Hlavní hrdinkou se stává chytrá Imogene Scott (Violett Beane), kterou čeká desetidenní pobyt na výletní lodi, jež míří do Středozemního moře. Bohužel se ale jednoho dne ocitne ve špatný čas na špatném místě. A když na lodi dojde k tajemné vraždě, rázem se z ní stává hlavní podezřelá osoba. Na scénu proto přichází detektiv Rufus Cotesworth (Mandy Patinkin), který musí společně s Imogene celý případ rozlousknout. To však nebude vůbec jednoduché, protože každý člověk na lodi něco skrývá. 

Showrunnery a hlavními scenáristy se stalo duo Mike Weiss (Police Chicago) a Heidi Cole McAdams (Prvních 100). O režii jednolitých epizod se postarali Yangzom Brauen, David Petrarca, Dinh Thai a Marc Webb.

Dále se v sérii objeví herci jako Linda Emond, Rahul Kohli, Angela Zhou, Lauren Patten, Christian Svensson, Pardis Saremi, Hugo Diego Garcia a další.

První dvě epizody budou premiérovat 16. 1. 2024, u nás by seriál mělo uvést Disney+.