Poklidný víkend naboural nejen nový trailer na další seriál ze světa Zaklínače, ale také první plnohodnotný trailer na dramatický seriál The Last of Us podle stejnojmenného videoherního akčního thrilleru od studia Naughty Dog a PlayStationu.

Ve dvouminutovém traileru s českými titulky vidíme složité vztahy mezi hlavními hrdiny. Hráči The Last of Us dobře vědí, že Joel (hraje Pedro Pascal) původně bere čtrnáctiletou Ellie (Bella Ramsey) jen jako zásilku, kterou musí propašoval z karanténní zóny. Snadný úkol se postupně mění v brutální cestu, při níž se vztahy ústřední dvojice mění. V těžkých situacích přichází také strach o život, ale i naděje, naděje na nový začátek bez těch strašných příšer.

Video potvrzuje, že seriál The Last of Us zasazený do postapokalyptických Spojených států amerických nebude úplnou adaptací, některé pasáže si Craig Mazin (tvůrce oceňované minisérie Černobyl) a Neil Druckmann (scenárista a kreativní ředitel hry The Last of Us) upravili, jinde něco přidali a jindy zase něco ubrali. Doporučujeme detailní srovnání seriálu a hry dle předchozího teaseru, ale ještě neodcházejte.

V novém videu totiž vidíme například krátkou scénu, v níž Ellie předstírá, že je clicker (monstrum), což ve hře – pokud se nepletu – nedělala. Následující výměna názorů je jedním z mála odlehčených momentů. Všimnout si také můžete Ashley JohnsonTroyem Bakera, herců, kteří ve videohrách The Last of Us namluvili hlavní hrdiny.

Troy Baker hraje v seriálu záporáka (v galerii níže označen červeně), vidíme ho po boku Davida, vůdce skupiny Kanibalů; je nepochybně jedním z jeho poskoků. Ashley Johnson bude mít nejspíš údernější roli, vidíme, jak úplně sama rodí dítě. Možná jde o matku Ellie, jejíž příběh nebyl ve videohrách příliš popsán. To by bylo něco pro hráče. Ostatně, v seriálu nechybí začlenění prequelu Left Behind, tedy příběhu mladší Ellie, kdy objevovala svou sexualitu.

The Last of Us bude mít na HBO Max premiéru 16. 1. 2023. První řada bude mít 9 dílů a potvrzeny jsou nejen české titulky, ale i český dabing.