V roce 1927 se filmový svět dočkal nyní již legendárního německého snímku Metropolis, jenž vznikl pod taktovkou režiséra Fritze Langa. O scénář se postarala divadelní herečka a autorka Thea von Harbou, která vycházela ze své vlastní stejnojmenné knižní předlohy. Jedná se tak o jeden z nejslavnějších a nejvlivnějších filmů ze sci-fi žánru, jenž inspiroval bezpočet dalších snímku, které přišly po něm. Příběh se odehrává v roce 2026 (takže od toho jsme už v podstatě za rohem) ve městě budoucnosti jménem Metropolis. Dělnictvo však musí v podzemí obsluhovat stroje, aby si lidé na povrchu s lepším sociálním statusem mohli žít jak v bavlnce. Když však privilegovaný mladík Freder (Gustav Fröhlich) objeví onen nelehký život pod městem, pokusí se dělníkům pomoct. Spřátelí se tak s Marií (Brigitte Helm), která ostatní dělníkům káže o lepším životě.

Podle nedávných informací ale vyšlo najevo, že v přípravě je seriálový remake, který vzniká ve spolupráci firem Apple TV Plus a Universal Content Productions. 

Připravovaný seriálový remake si má vzít na starost Sam Esmail, americký scénárista, který se nejvíce proslavil za vytvoření seriálu Mr. Robot z roku 2015. A jak se zdá, Esmail se postará opravdu o všechno. Nejenže napíše scénář ke všem epizodám, ale také by je měl všechny i zrežírovat. Taktéž bude zastávat úlohu výkonného producenta, o kterou se bude dělit se svým dlouhodobým spolupracovníkem Chadem Hamiltonem, jenž scénáristovi pomáhal s vytvořením výše zmíněného seriálu Mr. Robot. Samotný děj zatím známý není, nicméně předpokládá se, že seriál by se měl normálně držet původního filmu. Akorát děj asi nebude zasazený do roku 2027, ale do nějaké pozdější doby. 

Nutno také dodat, že celý seriálový remake není žádnou čerstvou novinkou. Celý projekt vešel do prvních fází příprav už v roce 2016, kdy se o chystaném seriálu mluvilo jako o mini-sérii. Není však známo, zda to i nadále platí. Poté se však o projektu dlouho nemluvilo, nicméně Esmail prohlásil, že již minulý rok pracoval na pilotní epizodě. Deadline informoval o tom, že vývoj celého seriálu má být dlouhou a nákladnou záležitostí. Zatím tudíž není vůbec známo, kdy přesně bychom se připravovaného seriálu dočkali, nicméně odhadem by to nejdříve mohlo být až někdy v roce 2024.

Viděli jste původní Metropolis z roku 1927?