Kanál the Hacksmith (popřípadě colinfurze, pokud vás stejně jako mě zajímají všemožné hračičky a šílenosti vytvářené podle nereálností z filmů a seriálů) budete pravděpodobně mít v paměti jako tvůrce funkčního štítu kapitána Ameriky, nebo, chceme-li být poněkud ztřeštěnější, funkčních replik Thorova kladiva, které uměly chytit blesk nebo převážily člověka.

Největším a pravděpodobně nejdlouhodobějším cílem tohoto kanálu je sestrojení funkčního obleku Iron Mana, který bude umět létat. Nutno uznat, že s každým dalším rokem jsou the Hacksmith svému cíli čím dál tím blíže. A i ten let se nakonec jeví reálně.

Občas si ale tihle ztřeštěnci najdou čas i na jiné projekty. Tentokrát se jim podařilo něco vskutku unikátního. Sestrojili funkční prototyp světelného meče, který vypadá a zní stejně jako ty filmové.

Ale jak toho dosáhli? Technicky vám celý proces samozřejmě vysvětlit nedokážu, od toho je tu přece samotné video. Ve zkratce by ale vše mělo fungovat tak, že je na vysokokapacitní baterii napojena tyč z wolframu, do které proudí vysoké množství energie. Celé zařízení pak vypadá podobně, jako starší meče (známé jako protosaber) Jediů, které měly externí baterii místo klasického zdroje ukrytého v jílci.

Nezbývá, než napjatě očekávat, s čím se the Hacksmith vytasí příště. Že by další projekt inspirovaný Star Wars?