Titulní fotka pochází z filmu Enola Holmesová 2.

Americká stanice The CW chystá svou vlastní seriálovou podívanou o Sherlocku Holmesovi, která ponese název Sherlock & Daughter. Zatím není známo, kdy přesně se seriálu dočkáme, ale projekt už má na palubě své hlavní hvězdy. Legendárního detektiva si zahraje David Thewlis, jehož budou mnozí znát především jako Remuse Lupina z filmových adaptací Harryho Pottera.

Přidá se k němu kalifornská herečka Blu Hunt, která si například zahrála ve sci-fi seriálu Jiný život (2019), taktéž ztvárnila jednu z hlavních rolí ve snímku Noví mutanti (2020). V seriálu každopádně Sherlock vystoupí ze své komfortní zóny poté, co nebude schopen vyřešit hrozivý případ, aniž by riskoval životy svých nejbližších přátel.

Na scénu posléze přichází mladá Američanka jménem Amelia (Hunt), která po záhadné vraždě matky zjistí, že jejím neznámým otcem by mohl být právě sám legendární detektiv. Navzdory velmi odlišnému původu a postojům bude muset tato dvojice spolupracovat, aby rozlouskla tajemství globálního spiknutí a vraždu dívčiny matky. A samozřejmě budou muset najít odpověď na otázku, zda je Amelia skutečně Sherlockovou dcerou.

Zatím není známo, zda se v sérii objeví také detektivův starý dobrý parťák Dr. Watson, ale těšit bychom se podle všeho měli na Sherlockova arci-nepřítele Moriartyho, kterého si zahraje Dougray Scott (Catwoman). 

Showrunnerem a výkonným producentem se stane James Duff, který například stojí za vznikem seriálu Uzavřený případ (2005).

Hlavním scenáristou se stal Brendan Foley (The Riddle), spolu s ním se na scénáři podílí také Micah Wright (Zkáza Ecobanu) a Shelly Goldstein (Intimate Portrait).