Řadu diváků jistě potěší, že se v nekonečném oceánu nově vznikajících dokumentů v souvislosti s klimatickými hrozbami, pandemií COVID-19 či volbou amerického prezidenta najde prostor po portrét slavné osobnosti. Netflix na konci listopadu uvede autobiografický dokument o Shawnu Mendesovi, čímž vnese do rozbouřených vod dokumentaristiky trochu klidu. Oficiální trailer, který nedávno zaplavil internet, s sebou však paradoxně přináší vlnu silných emocí. 

Snímek Shawn Mendes: In Wonder vezme fanoušky slavného hudebníka na výlet po stopách jeho hvězdné kariéry. Trailer nicméně praví, že příběh dokumentu nepojednává o zrodu popové hvězdy, nýbrž o dospívání jednoho kanadského chlapce.

Za září reflektorů se totiž skrývá příběh obyčejného smrtelníka, který nyní sice může působit jako superman, avšak - stejně jako všichni ostatní - i on měl, má a bude mít lidské obavy, problémy a limity. Dokument vedle atmosféry vyprodaných stadionů představí fanouškům také autentické záběry z Mendesova dětství a ukáže zákulisí jeho velkých turné, kde jej budou moci poznat z trochu jiné stránky. 

Zvláštní pozornost je v traileru věnována také okamžiku, kdy by další koncert představoval pro zpěvákovy hlasivky zdravotní riziko. Tento životní zlom ostatně sám Mendes komentuje v emotivním reakčním videu, který Netflix vydal na svém YouTube filmovém klubu.

„Je to smutný, ale zároveň nejkrásnější moment ve filmu,“ říká hudebník. „Pro odhalení kouzla této scény ale budete muset zhlédnout celý dokument,“ dodává. 

Ten se na známé VOD platformě objeví už 23. listopadu 2020. Výpověď o slávě, dětství, vztazích a hudební budoucnosti tak vyjde krátce před vydáním nové desky s příhodným titulem „Wonder,“ která Mendesovo portfolio rozšíří na začátku prosince.