Minulý rok jsme se dozvěděli, že filmová série Tajemství loňského léta ještě neřekla své poslední slovo. Další filmová kapitola je na cestě, přičemž nyní server The Hollywood Reporter odhalil, jak bude vypadat hlavní sestavení.

Hlavní dvě hrdinky by si měly zahrát Madelyn Cline a Camila Mendes. Cline je jednou z předních hvězd seriálu Outer Banks (2020), zahrála si také v detektivce Na nože: Glass Onion (2022) od Riana Johnsona. Camilu Mendes zas mohou znát fanoušci seriálu Riverdale (2017), dále se objevila ve filmových titulech jako Palm Springs (2020) a Pomsta na druhou (2022).

Připojit by se k nim měli ještě tři další herci, o účasti momentálně jednají Sarah Pidgeon (Trosečnice), Tyriq Withers (Maturitní ročník) a Jonah Hauer-King (remake Malé mořské víly). 

Z předešlých zpráv také víme, že by se v chystaném filmu měli objevit i Jennifer Love Hewitt a Freddie Prinze Jr., kteří si zřejmě zopakují své role z prvních dvou dílů z let 1997 a 1998.

Původní příběh vychází ze slavného románu z roku 1973 od Lois Duncan. V něm sledujeme skupinu mladých lidí, které stopuje a postupně zabijí tajemný a nebezpečný vrah. A to přesně rok poté, co ona skupinka srazí ze silnice neznámého muže, jehož tělo posléze ze strachu hodí do moře.

O režii se má postarat Jennifer Kaytin Robinson, která napsala a natočila komedie jako Někdo skvělý (2019) a Pomsta na druhou (2022). Taktéž se podílela na scénáři k marvelovce Thor: Láska jako hrom (2022). Za zmínku stojí i seriál Sweet/Viscious z roku 2016, kterému dělala showrunnerku.

Spolu s ní pracovali na scénáři ještě Sam Lansky a Leah McKendrick (Chorobná touha).

Oficiální premiéra je stanovená na 18. 7. 2025.