Legendární Zorro mstitel se vrátí. A to dokonce několikrát, protože v přípravě je hned několik samostatných seriálů, které si na udatného hrdinu v černém posvítí.

Jedním z nich je připravovaná série pro Disney+, ve kterém titulního hrdinu ztvární Wilmer Valderrama, americký herec venezuelského původu, který se pravděpodobně nejvíce proslavil svou rolí Feze ve slavném seriálu Zlatá sedmdesátá (1998), za zmínku taktéž stojí jeho působení v sérii Námořní vyšetřovací služba (2003).

Ztvárnit by tak měl bohatého a uznávaného Diega de la Vegu, který se vrací domů do městečka Pueblo de Los Angeles. Následně ale zjistí, že celé místo se zmítá v chaosu korupce a nespravedlnosti, proti které je nesmírně obtížné bojovat. To de la Vegu přinutí vzít na sebe černý plášť, cool klobouk a možná i škrabošku, aby se z něho mohl stát maskovaný ochránce utlačovaných. Podle Disneyho bychom se tak měli těšit na velkolepý příběh, ve kterém nebude chybět akce, romantika a humor. 

Nyní už také víme, kdo se stane hlavním showrunnerem celého seriálu. Na palubu totiž nastoupil Bryan Cogman, veterán ze slavného fantasy seriálu Hra o trůny (2011), který psal scénáře pro určité epizody téměř všech sezón. Bude se jednat o zcela první seriálový projekt, který povede. Tak mu budeme držet palce, aby mu to vyšlo na jedničku. Chystaný Zorro zatím ještě nemá na palubě žádné režiséry, ale jelikož by hlavní část produkce měla začít pravděpodobně ještě letos, v blízké době by se to mohlo změnit.

Postava Zorra se napříč lety dočkala celé řady nejrůznějších verzí, ovšem pro mnohé z nás je ale asi jeho nejvíce ikonickým představitelem Antonio Banderas, který si maskovaného šermíře zahrál ve snímku Zorro: Tajemná tvář z roku 1998 od Martina Campbella. Nutno dodat, že Banderas se k roli dostal díky svému dobrému příteli a spolupracovníkovi Robertu Rodriguezovi. A když už je o něm řeč… 

Je nutné také připomenout, že Disney není jediná společnost, která seriál o Zorrovi připravuje. Stále by se totiž mělo počítat s verzí právě od režiséra Roberta Rodrigueze, kde se má hlavní hrdinkou stát mladá žena, která pochází ze Zorrovy pokrevní linie. Na celý projekt by měla dohlížet stanice The CW.

A to není všechno, Horste! Svého vlastního Zorra údajně také připravuje Amazon, který by si však na titulního hrdinu měl posvítit trochu jiným světlem. Odehrávat by se totiž měl v moderní době, přičemž v hlavní roli by se měl objevit Španěl Miguel Bernardeau, hvězda ze seriálu Elita (2019). Tohoto projektu bychom se měli dočkat jako prvního, premiérovat má totiž ještě letos.