Neotřelé lekce sexuální výchovy na Moordaleské střední škole končí. Posledních několik z nich můžete navštívit koncem letošního září, a to skrze 4. sérii Sex Education. Co si Otis se svými přáteli pro vás tentokrát přichystali?

POPULÁRNÍ SERIÁL PRO TEENAGERY

Sexuální výchova se začala vysílat už v roce 2019 a byla natočena přímo pro Netflix. Jedná se o humorně laděný seriál primárně zaměřený na teenagery a jejich počátky sexuálního života. Řeší se tam nejrůznější tabuizovaná témata – například příprava na první intimní zážitek, hledání vlastní sexuální identity, poruchy a problémy spojené s prožíváním orgasmu a tak podobně.

Hlavní postavou je středoškolák Otis (Asa Butterfield), jehož matka (Gillian Anderson) se živí jako sexuální terapeutka. On jednou dobře poradí spolužákovi s jeho intimním problémem a všechno nakonec vede k tomu, že si na škole otevře placenou sexuální poradnu, byť sám by se mohl stát svým vlastním klientem. Příběh se pak rozvětví i mezi další jeho kamarády a autorka Laurie Nunn neváhá otevřít téma homosexuality.

SERIÁL KONČÍ KVŮLI ODCHODU HERCŮ

I přes velký úspěch ve sledovanosti ale seriál čtvrtou sérií končí. Není za tím pokles kvality, ale spíše postupný odchod některých herců a hereček. A to i kvůli jiným nabídkám. V pokračování tedy nepotkáme mimozemšťanku Lili (Tanya Reynolds), která se měla stát Otisovou první intimní „zkušeností“, ale ani Olu (Patricia Allison), se kterou později Otis randil, než se tyto dvě dívky daly dohromady a on zůstal sám. Tento odchod mnoho diváků mrzí, jelikož právě Lili a Ola jsou snad nejlépe napsaným párem z celého seriálu.

To ale není vše. Maeve (Emma Mackey), která Otisovi pomáhala shánět klienty, se nechala slyšet, že 4. série je pro ni poslední a že je čas se posunout dál. Také Eric (Ncuti Gatwa), Otisův nejlepší kamarád, končí. Stane se z něj totiž nový Doctor v Doctor Who!

„Všechno, co vím o sexu, vím od mé matky,“ řekne Otis v oficiálním teaseru na 4. sérii a sál propukne v nechutnou reakci plnou odporu. Bez znalosti důležité informace, že jeho matka je slavná sexuální terapeutka, se ani jiná reakce očekávat nedá, ale díky včasnému zásahu Erica se všechno včas urovná. Seriál byl vždy především o Otisovi a jeho matce. A vypadá to, že se i ve čtvrté sérii jejich vztah stane součástí. Na závěr seriálu ale nebudeme čekat příliš dlouho, protože Netflix seriál Sexuální výchova uvede 21. 9. 2023.