V roce 2014 nám režisér a scenárista David Robert Mitchell nadělil povedený a mnohými bohužel poměrně nedoceněný horor Neutečeš (It Follows). Příběh se zaměřuje na mladou ženu jménem Jay Height (Maika Monroe), která se snaží zbavit strašlivého prokletí, jež se jako štafetový kolík předává z člověka na člověka sexem.

Prokletého jedince tak sleduje jakási hrozivá démonická entita se schopností měnit podoby, která volným krokem onoho nešťastníka neustále pronásleduje. Po následném dopadení ho zabije, přičemž poté začne zas pronásledovat dříve prokletou osobu.

Snímek má řádně temnou a znepokojivou atmosféru plnou paranoie, přičemž se v něm nachází i jedná obzvlášť působivá a dobře zpracovaná lekačka. Mnozí se také domnívají, že snímek je svým námětem v podstatě jedna velká metafora na nebezpečí, které s sebou může přinést nechráněný sex. Ať už je ale pravda jakákoliv, je už jisté, že se v budoucnu dočkáme pokračování. 

Studio Neon oznámilo, že druhý díl ponese název They Follow, přičemž natáčet by se mělo začít někdy během příštího roku. Vrátit se má jak režisér David Robert Mitchell, tak i hlavní hvězda Maika Monroe, která si patrně opět zahraje hrdinku Jay. Jednička si každopádně pro případný druhý díl nechávala pootevřená vrátka, protože úplný konec divákovi záměrně neprozradil, zda byla kletba skutečně zlomena.

Nyní musíme jen doufat, že se tvůrcům podaří natočit důstojné a stejně hrůzostrašné pokračování, však to se těmi sequely u hororů znáte. V následujících měsících bychom se tak mohli dočkat další informace jak o ději, tak i o dalších hercích, kteří se k Monroe připojí. 

Otázkou nyní také je, kdy přesně se druhého dílu dočkáme. Server Collider se například domnívá, že Neon bude chtít film vydat už v roce 2024, kdy bude první díl slavit desetileté výročí od své premiéry. Vše bude každopádně záviset na tom, nakolik náročná bude samotná produkce.