Přesně před měsícem odstartovala na službě Apple TV+ série Nedostatek důkazů, další seriálové dílo talentovaného scenáristy Davida E. Kelleyho, v němž se v hlavní roli objevil Jake Gyllenhaal (Hrozba smrti).

A i přestože ještě nemáme venku všechny epizody, už teď výše zmíněná streamovací platforma hlásí, že se dočkáme i druhé řady. Podle Applu je Nedostatek důkazů tím vůbec nejsledovanějším dramatem v historii platformy, je ale třeba poznamenat, že Apple neposkytl informace o sledovanosti, které by toto tvrzení podpořily.

Zda se do další řady vrátí i Gyllenhaal, zatím není jisté, podle všeho se ale bude druhá řada skládat z nového obsazení. První řada se každopádně dočkala především pozitivních reakcí jak od kritiků, tak i od diváků. 

Děj seriálu se točí kolem hrozivé a brutální vraždy, která vyloženě otřese základy chicagské prokuratury. Hlavním podezřelým se totiž stává zástupce státního nadvládního Rusty Sabich (Gyllenhaal), který nyní bude muset bojovat o to, aby udržel svou rodinu a manželství pohromadě. Zavražděná žena totiž byla jeho kolegyní a bývalou milenkou. A důkazů proti němu přibývá.

Série bude vycházet ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 1986, kterou napsal Scott Turow.

David E. Kelley se stal showrunnerem a hlavním scenáristou, vdechl také život seriálům z právnického prostředí jako Ally McBealová (1997), Kauzy z Bostonu (2004) a Goliáš (2016). Na scénáři spolu s ním pracovali ještě Miki Johnson (Ozark) a Sharr White (Aféra).

Dále hrají Peter Sarsgaard, Lily Rabe, Elizabeth Marvel, Ruth Negga, Bill Camp, O.T. Fagbenle, James Hiroyuki Liao, Matthew Alan, Roberta Bassin a Tate Birchmore.