Už od loňského jara víme, že Amazon chystá nový seriál o starém dobrém RoboCopovi. K tomuto rozhodnutí došlo poté, co společnost koupila firmu MGM za 8 a půl miliardy dolarů, čímž získala přístup k jejímu katalogu slavných filmových značek. K mnohým z nich se proto Amazon nyní chce vrátit a vdechnout jim nový život. A samozřejmě se to týká i slavného kyborgského poldy, který se stal hlavní hvězdou kultovního filmu z roku 1987 od Paula Verhoevena.

Nyní server Variety hlásí, který filmař seriál povede jakožto showrunner, výkonný producent a hlavní scenárista. Oním vyvoleným se stane Peter Ocko, tvůrce sci-fi seriálu Moonhaven (2022), který dále psal pro série jako Dinosaurové (1991), Mrtví jako já (2003) a Řekni, kdo tě zabil (2007).

Variety dále hlásí, že výkonným producentem se také stane mistr hrůzy James Wan (V zajetí démonů), který na výrobu seriálu bude dohlížet se svou společností Atomic Monster

Podle popisu chystaného seriálu bude obří slepenina technologických firem spolupracovat s místním policejním oddělením na představení technologicky vyspělého bojovníka proti zločinu, jenž bude čelit narůstající kriminalitě – policisty, který je zčásti člověk, zčásti stroj.

To je ovšem zatím všechno, co o projektu víme, ale jelikož už máme showrunnera na palubě, v následujících měsících bychom se mohli dozvědět, koho v titulní roli slavného poldy vlastně uvidíme. V původním filmu z 80. let RoboCopa ztvárnil Peter Weller, pro něhož se jednalo v podstatě o životní roli, posléze si ho zahrál i v pokračování z roku 1990. 

Kromě RoboCopa se Amazon chystá také vrátit ke známým franšízám jako Hvězdná brána, Pravá blondýnka, Růžový panter, Poltergeist a Sedm statečných.

Jednou z největších značek MGM je i starý dobrý James Bond, ale toho žádné seriálové zpracování momentálně nečeká. Zejména i z toho důvodu, že si to nepřeje partnerská společnost EON Prodcutions, kterou vedou producenti Michael G. Wilson a Barbara Broccoli.