Letos v dubnu se skutečně potvrdilo, že studio Warner Bros. Discovery hodlá vytvořit seriálový reboot Harryho Pottera, na který bude opět dohlížet J. K. Rowlingová, autorka původních předloh o brýlatém kouzelníkovi s jizvou na čele. Seriál by měl zadaptovat všech sedm knih, tudíž se můžeme těšit na zcela nové obsazení. Od oficiálního oznámení už to ale bude skoro půlrok. Jak se od té doby práce pohnuly? Inu, zdá se, že příliš daleko ne.

Serveru Total Film poskytl rozhovor David Heyman, producent, který dohlížel na výrobu všech potterovských filmových adaptací. Ten prozradil, že celý projekt je v podstatě pořád ještě v plenkách, stále ještě ani nemají na palubě filmaře, který by se seriálu ujal jakožto showrunner a hlavní scenárista. Heyman ale doufá, že seriál bude něčím opravdu speciálním, stejně tak se domnívá, že chystaná série bude mít oproti filmům možnost prozkoumat knižní předlohy do větší hloubky.

Není žádným tajemstvím, že filmové adaptace vynechaly z knih opravdu tunu věcí, ovšem právě kvůli filmovému formátu je to určitě pochopitelné. Seriál je tak skvělou možností představit pasáže, situace a vlastně i postavy, které nám snímky nemohly nabídnout. Na jeho výrobu bude každopádně opět dohlížet sama Rowlingová, která krátce po oznámení sdělila následující:

,,Závazek služby zachovat integritu mých knih je pro mě důležitý a moc se těším, až se stanu součástí této nové adaptace, jež umožní vznik prostoru pro hloubku a detaily, které poskytuje pouze dlouhý televizní seriál.“

Ne všechny ale oznámení o seriálovém rebootu nadchlo, přičemž nejčastější obavy většinou představují názory, že na kompletní restart je zkrátka stále ještě moc brzy, protože filmová série skončila teprve před 12 lety. Knižní sága o Potterovi je však pro seriál jako dělaná, tudíž pokud se seriálová adaptace dostane do dobrých rukou, mohla by se z toho nakonec vyklubat opravdu skvělá podívaná. Ale pokud jste i tak skeptičtí, zkuste si to racionalizovat tím, že seriál aspoň nemá v pařátech Netflix nebo Disney. 

Vlastně ani není moc překvapivé, že se práce na rebootu od jara příliš kupředu neposunuly. Hollywood totiž stále souží stávky herců a scenáristů, tudíž nějakých pořádných informací se patrně dočkáme až někdy po jejich konci. Ten je však zatím stále ještě v nedohlednu.

Podle všeho by měl mít chystaný seriál sedm sezón, každá z nich by tak zadaptovala jednu knihu ze série. Každopádně bychom se měli připravit na ještě dlouhé čekání.