Už skoro celý jeden rok víme, že studio Lionsgate Television připravuje seriálovou adaptaci známé knižní série Stmívání, kterou se proslavila spisovatelka Stephenie Meyer. Od té doby jsme se ale žádných dalších řádně šťavnatých informací nedočkali, akorát na konci loňského podzimu režisérka Catherine Hardwicke, která natočila první filmovou adaptaci z roku 2008, prohlásila, že by se jí v předních rolích Edwarda a Belly líbili herci Jacob Elordi a Jenna Ortega.

S poměrně zajímavou zprávou ale nedávno přišel Michael Burns, místopředseda společnosti Lionsgate, který odhalil, že seriálové Stmívání bude nakonec animované. Bude to rozumné rozhodnutí? To už necháme na vás. Burns každopádně věří, že o připravovaný seriál tak bude velký zájem. 

Pokud má být seriálové Stmívání animované, Lionsgate Television by mohlo udělat podobnou věc, ke které se uchýlil i seriálový a taktéž animovaný Scott Pilgrim od Netflixu. Tedy opět nabrat na palubu herce z filmových adaptací jako Roberta Pattinsona, Kristen Stewart a Taylora Lautnera, aby si své ikonické role zopakovali. Ovšem kdo ví, zda by se zmíněným hercům vůbec chtělo k sérii vracet. Holt se necháme překvapit, co Lionsgate vymyslí.

I nadále by mělo platit, že hlavní scenáristkou bude Sinead Daly, která psala pro seriály jako Dirk Gently's Holistic Detective Agency (2016) a The Walking Dead: World Beyond (2020).

Stmívání se zaměřuje na příběh dospívající dívky Isabelly „Belly“ Swanové, která se jednoho dne zakouká do mladíka jménem Edward Cullen. Následně pak zjistí, že Edward je ve skutečnosti stoletý upír, který začne po Belle také házet očkem. Původní knižní série se skládá z titulů Stmívání (2005), Nový měsíc (2006), Zatmění (2007) a Rozbřesk (2008).