Asi nebude žádnou novinkou, že jihokorejský film Parazit z roku 2019 od Bong Joon-hoa dominoval americkým Oscarům. Snímek tak získal zlaté sošky v těch nejvýznamnějších kategoriích, přesněji za Nejlepší film, Nejlepší cizojazyčný film, Nejlepší režie a Nejlepší původní scénář. Tudíž bylo hned jasné, že Američané si v budoucnu vytvoří svou vlastní verzi.

Původně se uvažovalo nad dvěma variantami. Buď vznikne celovečerní remake, nebo seriál. Nakonec byla vybrána ta druhá možnost, přičemž hlavními tvůrci by se měli stát Bong Joon-ho a známý americký režisér a scenárista Adam McKay. Seriál je tak ve výrobě už od roku 2020, vzniknout by taktéž měl pod dohledem HBO.

Už se nám také pomalu tvaruje herecké obsazení, ale zdá se, že jedna z hlavních hvězd se v připravované sérii nakonec neobjeví. 

Jednu z hlavních postav si totiž měla zahrát oscarová Tilda Swinton, kterou mohou mnozí znát ze snímků jako Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň, Constantine a Michael Clayton. Herečka však před promítáním svého dramatu The Eternal Daughter prozradila, že se v seriálu nakonec neobjeví, ale bude mu i nadále fandit.

Swinton už s výše zmíněným jihokorejským tvůrcem pracovala dvakrát, poprvé ve filmu Ledová archa (Snowpiercer), který se později také dočkal americké seriálové verze, a podruhé v dobrodružném dramatu Okja. Seriálový Parazit se tak nakonec bude muset obejít bez ní.

Nějaký ten pátek už ale víme, že jednu z hlavních rolí by si v seriálovém Parazitovi měl zahrát také Mark Ruffalo, který je k celému projektu upsán už od zimy 2020. 

Samotný příběh by se tak měl opět točit kolem dvou rodin, jedné velice bohaté a druhé chudé, která se postupně a lišácky začlení do té první.

Na scénáři se údajně stále ještě pracuje, tudíž na celý projekt budeme čekat ještě dlouho. Nejdříve bychom se seriálu mohli dočkat až někdy v roce 2024, ale je samozřejmě více než možné, že to bude později.