Pokud jste viděli Avengers: Infinity War, jistě víte, jak neslavně skončil osud zlomyslného bratra komiksového Thora. Po uvedení prvních Avengers si mnoho lidí stěžovalo na to, že se z Lokiho stal další plochý záporák bez komplexnějšího charakteru. Později se však ukázalo, že tehdy byl Loki pod vlivem Kamene mysli, který byl umístěn v jeho žezlu.

Právě vývoj Lokiho z prvních Avengers budeme sledovat v seriálu, jenž poběží na službě Disney+. Tomu se totiž v Endgame podařilo uprchnout pomocí Tesseractu, když do jeho časové linie vtrhla skupina Nejmocnějších hrdinů světa.

Můžeme tak očekávat, že tento Loki bude mnohem bezpáteřnější a zlomyslnější, protože nezažil události Dark World, Ragnaroku a potažmo i Infinity War? Možná. Dle vyjádření showrunnera Michaela Waldrona se však zdá, že si spíše projde menší existenční krizí.

Waldron zmiňuje především Lokiho snahu zjistit, kým je a co vlastně chce. Což ostatně vychází z prvního Thora, kde se po zjištění jeho původu naplno projevil jeho vztek a nenávist vůči rodině.

V seriálu se bude hodně cestovat v čase, což hodně zamíchá zejména s událostmi Endgame, kam se Loki vrátí pro svůj nejslavnější titul. Což se ale údajně nebude líbit autoritám dohlížejícím na hladký průběh historie, do které by podle nich Loki rozhodně neměl zasahovat.

V šesti dílech se tak dočkáme hlubšího zaměření na psychologii této postavy, která představuje jednu z ikon Marvel univerza. A kdo ví. Nakonec se možná dozvíme i nějaké to tajemství z Lokiho minulosti. Nebo nám on sám odhalí karty.

Jen připomeneme, že vydání seriálu je naplánováno na rok 2021. Momentálně však bylo natáčení pozastaveno kvůli epidemii koronaviru. Tvůrci však doufají, že i přes to seriál příští rok stihne.

Držme jim tedy palce.