Během minulého roku streamovací služba Binge oznámila, že připravuje seriálovou adaptaci legendární sci-fi hororovky System Shock. Původní hra od společností Looking Glass Studios a Nightdive Studios vyšla v roce 1994, přičemž nedlouho poté se z ní stala uznávaná klasika. V roce 1994 následně vyšlo pokračování System Shock 2 od Irrational Games, které je možná ještě slavnější a oblíbenější. Pokud se o herní svět alespoň trochu zajímáte, tak i když jste třeba žádný z dílů nikdy nehráli, dost pravděpodobně jste už někde viděli onu ikonickou tvář umělé inteligence SHODAN. Odkaz obou dvou her je znatelný i dodnes, například herní sérii Bioshock můžeme v podstatě považovat za takového duchovního nástupce. V budoucnu se tak dočkáme i seriálového zpracování. A nyní už konečně víme, kdo se ho ujme. Bude to filmař Greg Russo.

Pozor! Nepleťte si ho s bratry Anthonym a Joem Russoovými, kteří stojí za posledními dvěma Avengery a dvěma díly Kapitána Ameriky. Greg Russo s těmito filmy nemá nic společného. Tento americký tvůrce se věnuje především scénáristické tvorbě, přičemž je tak autorem scénáře k filmové adaptaci filmu Mortal Kombat z minulého roku. Russo se měl taktéž stát původně hlavním scénáristou nedávného filmu Resident Evil: Raccoon City, nicméně následně od projektu odstoupil. Je zajímavé, že zatímco snímek nakonec zahrnul události, ke kterým došlo v prvních dvou dílech herní předlohy, Russo původně plánoval zadaptovat Rezident Evil 7: Biohazard. System Shock však není jedinou adaptací videohry, na které Russo pracuje, taktéž se od něj dočkáme filmové verze Saints Row a klasiky Space Invaders. 

Greg Russo se tak postará nejenom o scénář, ale i o režii, což pro něho bude vstup do neprobádaných vod. Mezi výkonné producenty patří i Stephen Kick a Larry Kuperman ze společnosti Nightdive Studios, která momentálně aktivně pracuje na připravovaném remaku System Shocku, jehož bychom se měli dočkat ještě letos. Co se seriálové adaptace týče, tak oficiální datum premiéry zatím uveden nebyl.