Vyšetřování vraždy, virtuální a rozšířená realita, astrofyzika a vliv moderních technologií na lidskou civilizaci. To vše nás čeká ve sci-fi seriálu 3 Body Problem, který se na akci Netflix TUDUM fanouškům ukázal prostřednictvím teaser traileru. A i když na tomto projektu pracuje neoblíbené duo David Benioff a D.B. Weiss, kterým fanoušci doposud neodpustili hrozné finále seriálové Hry o trůny, rozhodně se jedná o jeden z nejočekávanějších projektů z repertoáru Netflixu. Zvláště díky tomu, že vzniká na motivy skvěle hodnocené románové trilogie Vzpomínka na Zemi (Problém tří těles, Temný les, Vzpomínka na Zemi) od čínského spisovatele Liou Cch'-sina.

Příběh knihy začíná v Číně během Velké kulturní revoluce: „Číňané, kteří nechtějí zůstat pozadu za Sověty a Američany, se v rámci tajného vojenského projektu pokoušejí navázat kontakt s mimozemskými civilizacemi. Třicet let poté začnou na Zemi umírat významní vědci a vznikají sekty, které vybízejí k návratu k přírodě. Objeví se nová počítačová hra pro virtuální realitu, zvláštní, čarovná a znepokojivá, která jako by ani nepocházela z tohoto světa. A pomalu se začíná vyjevovat pravda o tajném projektu z éry Kulturní revoluce.“

Stejně jako kniha, i seriál bude dle teaseru opravdu náročnou podívanou s komplexním příběhem, který se táhne skrze čas i prostor. Mohlo by se tedy jednat o dobrou náhradu za povedený seriál 1899, který však Netflix nečekaně zrušil hned po první řadě.

Jak jsme již zmiňovali, 3 Body Problem vzniká pod taktovkou dua David Benioff a D.B. Weiss, kteří měli na starosti seriálovou Hru o trůny. K nim se navíc přidal na cenu Emmy nominovaný scenárista Alexander Woo, jenž se podílel například na seriálu True Blood.

Co se hereckého obsazení týče, diváci se mohou těšit na spoustu oblíbených herců. Mezi ty nejznámější patří například Benedict Wong, kterého můžete znát jako Wonga z Doktora StrangeeJohn Bradley známý za roli Samwella Tarlyho ze Hry o trůny nebo třeba Liam Cunningham, který si v tomto několikrát zmiňovaném kultovním fantasy seriálu zahrál Davose Mořského. Dále se pak v Problému tří těles objeví Jess Hong, Eiza González, Jovan Adepo, Alex Sharp, Saamer Usmani, Rosalind Chao, Jonathan Pryce, Marlo Kelly, Sea Shimooka, Ben Schnetzer a Zine Tseng.

Seriál Problém tří těles bude na Netflixu premiérovat během ledna/januára 2024.