Před půl rokem jsme vám na Nerdfixu přinesli samostatný článek o novém seriálu ze světa Vetřelce, na kterém pracuje americký scénárista Noah Hawley (Fargo, Legion). Tento projekt pro stanici FX a streamovací službu Hulu je zatím ve velmi rané fázi, protože Hawley pracuje na další řadě projektů. Tento fakt mu však nebránil v tom, aby se s fanoušky podělil o další informace v rozhovoru pro magazín Vanity Fair.

Přečtěte si také: Scenárista Noah Hawley pracuje na seriáli Votrelec

Během rozhovoru Hawley uvedl, že seriál ze světa Vetřelce je jeho dalším projektem. Dokonce má už napsané první dvě části scénáře, které by se v produkční fázi měly objevit na jaře roku 2022. K produkci taktéž poznamenal, že seriál bude doslova napěchovaný speciálními efekty.

Další důležitou částí, ke které se scénárista vyjádřil, je příběh. Pokud jste čekali další dobrodružství Ellen Ripley, moc vás nepotěšíme, protože ta v seriálu nebude. K jejímu nezařazení se Hawley vyjádřil následujícími slovy: „Ripley je jedna z nejlepších postav všech dob a já si myslím, že její příběh byl odvyprávěn velmi dobře, takže si s její životní cestou nechci moc pohrávat.“

Co se zasazení týče, seriál bude od filmů odlišný. Zatímco filmová sága se většinou odehrávala ve stištěných prostorách ve vesmíru, Hawleyho seriál bude zasazený na planu Zemi, kde se budou řešit dokonce i problémy s nerovností. To však neznamená, že seriál nebude strašidelný. Už během oznámení na konci roku 2020 bylo zmiňováno, že tvůrci chtějí spojit hororovou atmosféru prvního Vetřelce od Ridleyho Scotta s akcí, kterou přinesl ve druhém díle James Cameron. 

Jak jsme již zmiňovali, produkční fáze seriálu ze světa Vetřelce by měla začít na jaře roku 2022. My jsme opravdu zvědaví, co z Hawleyho projektu nakonec vznikne.