Legendární seriál To je vražda, napsala (1984) skončil skoro před 30 lety se svou 12. řadou, ovšem lze na něj jen těžko zapomenout. Angela Lansbury, která ve svých 96 letech zemřela minulý rok, si zahrála Jessicu Fletcherovou, bývalou učitelku angličtiny a spisovatelku, jež rozlouskla celou řadu nejrůznějších kriminálních případů. Pro Lansbury to byla patrně vůbec největší role, za kterou obdržela hned několik Zlatých glóbů.

Odkaz známého seriálu však bude pokračovat dál. Studio Universal podle všeho plánuje vytvořit celovečerní verzi, která už má na palubě hlavní dvě scenáristky. Snímek napíšou filmařky Lauren Schuker Blum a Rebecca Angelo, které se obě podílely na psaní scénáře pro dvojici epizod z páté řady seriálu Orange Is the New Black (2013). 

Podle všeho byly obě filmařky najaty ještě před začátkem stávky scenáristů, ovšem právně kvůli ní momentálně nemůžou na filmové verzi dál pracovat. Jakmile ale bude stávka u konce, opět se chopí per, aby scénář dokončily.

Se vší pravděpodobností se můžeme těšit na další dobrodružství Angely Lansbury, ovšem tentokrát pro ni bude samozřejmě potřeba najít jinou herečku. Její jméno zatím neznáme, stejně tak ani nevíme, kdo se vlastně chopí otěží režie.

Na výrobu snímku bude každopádně dohlížet producentka Amy Pascal, která měla po dohledem také MCU trilogii Spider-Mana s Tomem Hollandem. Dalších pořádných informací se pravděpodobně dočkáme po skončení stávky. 

Obě zmíněné scenáristky také napsaly nadcházející komedii Peníze těch tupců (Dumb Money), ve které si jednu z hlavních rolí zahraje Paul Dano (The Batman). Film má v kinech premiérovat 5. 10. 2023.

Původní seriál To je vražda, napsala vytvořili Peter S. Fischer, Richard Levinson a William Link. Poslední dva zmínění také nadělili světu možná ještě populárnější seriál Columbo (1971).