Těsně před začátkem natáčení seriálu The Last of Us od HBO byla odhalena herečka Joelovy dcery Sarah.

Do dvanáctileté Sarah se vžije Nico Parker, která zazářila v roce 2019 ve filmu Dumbo (v roli Milly Farrier) od Disney a režiséra Tima Burtona. Parker je dcerou Thandiwe Newton, jež se proslavila díky roli Maeve Milley v seriálu Westworld.

Seriál The Last of Us je adaptací stejnojmenného akčního thrilleru od Naughty Dog, který vyšel v roce 2013 exkluzivně na PlayStation 3 a v létě roku 2014 dorazila vylepšená verze pro PlayStation 4. Hra obsahuje české titulky a loni vyšlo pokračování pod názvem The Last of Us Part 2, které se místo Joela soustředí na Ellie a její boj v nemilosrdném post-apokalyptickém světě.

Za scénářem seriálu The Last of Us stojí Craig Mazin, tvůrce Černobylu, společně se scénáristou hry Neilem Druckmannem. Druckmann fanoušky hry varoval, že v některých částech se seriál značně odchýlí od videoherní předlohy. V seriálu se chtějí zaměřit na drama mezi postavami.

Přečtěte si také: Film na motivy The Last of Us ztroskotal na velkém množství akce

Další potvrzení herci a herečky:

  • Joel - Pedro Pascal
  • Ellie - Bella Ramsey
  • Tommy - Gabriel Luna
  • Marlene - Merle Dandridge

Postavy, u kterých neznáme obsazení: Tess, Henry, Sam, Maria, Riley a Bill.

Datum premiéry seriálu neznáme. Natáčení začne 5. 7. letošního roku a skončí 8. 6. 2022. Z toho důvodu se premiéra očekává až v první polovině roku 2023.