Seriál Superman & Lois v produkci televizní stanice CW zažil až překvapivě povedený start. Dokonce tak povedený, že jsme o prvních epizodách napsali i naše dojmy. Nicméně poté díky pandemické situaci okolo Covid-19 se seriál na pár týdnu přerušil a v televizi byl nahrazen finální řadou dalšího CW superhrdinského seriálu Supergirl.

Nyní je ale čas na návrat a ten nastane již 18. května. Na druhou polovinu sezony se nás snaží nalákat krátký, půl minutový, trailer. Těšit se můžeme určitě na to, jak si Jordan Kent poradí se svými nově nabytými schopnostmi a jak se bude vyvíjet dál jeho vztah se svým dvojčetem Jonathanem. Spoustu prostoru dostane určitě i Lois a její rozplétání kauzy okolo městečka Smallville

Trochu se obáváme, jestli se seriál nezacyklí do těch samých dramat. Už z prvních částí jsme měli pocit, že když se vyřeší během epizody nějaký problém, tak to platí pouze pro konec epizody a v té další se ta samá dramata rozehrála opět dle stejných not. Je prostě špatně, když si bratři mezi sebou urovnají své rozepře a další díl se zase přou kvůli tomu samému. Zbytečné a seriálu to jednoduše škodí, byť kvalitou je po většinu času příjemným překvapením.

Zajímavé bude sledovat i osudy rodiny Langových v čele s Lanou Lang - Cushing a její dcerou Sarah. Producenti sami dobře tuší, že osudy téhle rodiny jsou stejně zajímavé jako problémy hlavních protagonistů, a tak fanoušky lákají speciální sadou posterů, kde se vyskytují jenom postavy těchto vedlejších hrdinů.

My se na finále těšíme, akorát máme trochu pochybnosti o tom, jestli se náhodou seriál nezacyklí do bahnitého patosu a nebude stále recyklovat dokola své problémy. Jestli nebude, tak nás čeká druhá půlka výborného rodinného dramatu, které ukazuje Supermana a jeho rodinu zcela v jiném světle, než jsme mohli doteď na obrazovkách vidět.