Tak to vypadá, že se toho ženského Zorra od slavného režiséra Roberta Rodrigueze opravdu nakonec dočkáme. O výrobě nového seriálu, který se zaměří na novou verzi slavného maskovaného hrdiny v černém, víme už od od roku 2020. Tehdy měla projekt pod palcem společnost NBS, v roce 2022 se ho pak ujala stanice The CW. Loni na jaře ale zas vyšlo najevo, že The CW dala projektu stopku. Jak jsme ale tehdy upozorňovali, nutně to neznamenalo, že celý projekt půjde úplně do koše. Stále zde byla šance, že se seriálu ujme nějaká jiná stanice či platforma.

A přesně to se nedávno stalo. Server Deadline hlásí, že seriál nakonec vydá společnost CBS. I nadále by se mělo počítat s tím, že se nový seriál zaměří na mladou ženu z Jižní Ameriky, která pochází ze Zorrovy pokrevní linie. Ta se rozhodne pomstít smrt svého hrdinského otce, v rámci čehož se připojí k jakési tajemné společnosti, ve které začne vystupovat pod přezdívkou „Zorro“. Následně začne chránit občany texaského Austinu před zlovolnými zbohatlíky. 

Na verzi od The CW pracoval jakožto jeden ze scenáristů Sean Tretta (Star Trek: Picard), ale ten už podle všeho k projektu upsaný není. Na jeho místo nastoupí John Hlavin, tvůrce seriálu Odstřelovač (2016), který se také podílel na scénáři k upířině Underworld: Probuzení (2012).

I nadále by ale měla být na palubě Rebecca Rodriguez, Robertova sestra, která s Hlavinem napíše zcela novou verzi scénáře. Robert Rodriguez, který se celý projekt snažil dát dohromady už dlouho, bude na projekt dohlížet jako jeden z výkonných producentů. A kdo ví, možná se i ujme režie několika epizod.

Jelikož se začíná se scénářem nanovo, seriál je od nás ještě na míle vzdálený, tudíž nějakých informací o obsazení a datu premiéry se jen tak brzy nedočkáme. 

Ještě připomeneme, že to nebude jediný nový Zorro, který nás v budoucnu čeká. Svou vlastní seriálovou verzi už nějaký čas chystá i Disney. V té se hlavní role ujme Wilmer Valderrama, americký herec venezuelského původu, jenž se pravděpodobně nejvíce proslavil svou rolí Feze ve slavném seriálu Zlatá sedmdesátá (1998).

Ujme se role bohatého a uznávaného Diega de la Vegy, který se vrací domů do městečka Pueblo de Los Angeles. Následně ale zjistí, že celé místo se zmítá v chaosu korupce a nespravedlnosti, proti které je nesmírně obtížné bojovat. Stále ale nevíme, kdy přesně tato verze vyjde.