20. 12. 2023 si boudu moct předplatitelé služby Disney+ vychutnat první dvě epizody očekávaného seriálu Percy Jackson a Olympané, který bude novou adaptací slavné knižní série od Ricka Riordana. Na světě už navíc máme i první reakce, které seriál především chválí, na agregátoru Rotten Tomatoes má seriál od kritiků momentálně hezkých 97 %. Jistě, žádná záruka kvality to samozřejmě není, ale i tak věci vypadají poměrně nadějně. Trailery sice nebyly kdovíjak ohromující, ale adaptaci velice chválil i sám Riordan. Tak doufejme, že seriál udělá radost jak knižním znalcům, tak i ostatním divákům.

Příběh se bude točit kolem dvanáctiletého Percyho Jacksona (Walker Scobell), který zjistí, že je synem boha Poseidona (Toby Stephens). Aby zabránil nadcházejícímu chaosu, bude se muset vydat na velkolepou cestu, jejímž cílem bude najít ztracený blesk boha Dia (Lance Reddick), jenž Percyho z krádeže obviní. 

Showrunnery a hlavními scenáristy se stali Jonathan E. Steinberg (Pod černou vlajkou) a zmíněný autor Rick Riordan.

V seriálu se dále představí Aryan Simhadri jako Grover, Leah Sava Jeffries jako Annabeth, Jay Duplass jako Hádes, Megan Mullally jako fúrie Alecto, Glynn Turman jako kentaur Cheirón, Timothy Omundson jako Héfaistos, skladatel Lin-Manuel Miranda jako Hermés, Adam Copeland jako Ares, Jason Mantzoukas jako Dionýsos a mnozí další.