Na konci minulého měsíce jsme se dozvěděli, že Amazon připravuje seriálovou adaptaci knižní série Mladý Sherlock Holmes, za kterou stojí britský autor Andrew Lane. Dobrou zprávou je, že o režii jednotlivých epizod se postará slavný britský filmař Guy Ritchie, který už o slavném detektivovi z Baker Street natočil dva filmy s Robertem Downeym Jr. Titulního hrdinu si zahraje Hero Fiennes Tiffin, který se například objevil v režisérově válečném snímku The Ministry of Ungentlemanly Warfare.

Nyní se k seriálu připojují další dvě tváře, jmenovitě Joseph Fiennes a Natascha McElhone. Ztvárnit by měli Sherlockovy rodiče Silase a Cordelii Holmesovi.

Joseph Fiennes, mladší bratr Ralpha Fiennese (Menu), si zahrál v titulech jako Zamilovaný Shakespeare (1998), Královna Alžběta (1998) a Příběh služebnice (2017).

Natascha McElhone se zas objevila ve filmech jako Truman Show (1998) a Solaris (2002), taktéž i v seriálech Californication (2007) a Halo (2022).

Knižní série se zaměřuje na Sherlocka v době, kdy řešil nejrůznější případy ještě během svých teenagerovských let.

Chystané seriálové zpracování by nás mělo zavést do doby, kdy je Sherlockovi 19 let. Tehdy se zaplete do záhadného případu vraždy na Oxfordské univerzitě, jež zároveň ohrožuje jeho svobodou. Budoucí detektiv se proto vrhne na své první velké vyšetřování, při němž se mu podaří odkrýt celosvětové spiknutí, které navždy změní jeho život.

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stane Matthew Parkhill, tvůrce seriálů jako Darebák (2013) a Deep State (2018). Guy Ritchie bude mimo jiné vykonávat i úlohu výkonného producenta.

Seriál by měl dorazit na službu Prime Video, zatím ale nevíme, kdy přesně k tomu dojde.