Chystanému seriálu od Amazonu, který zadaptuje knižní sérii Mladý Sherlock Holmes od britského autora Andrewa Lanea, se krásně rozšiřuje obsazení. K chystanému projektu, který natočí talentovaný Guy Ritchie (Operace Poštmistr), se nyní připojila další tvář.

Tou bude irský herec Dónal Finn, kterého mohou znát například fanoušci fantasy seriálu Kolo času (2021). Dále si zahrál i v seriálu Pluk mizerů (2022) a ve třetím díle Fantastických zvířat s podtitulem Brumbálova tajemství (2022).

V chystaném seriálu o Sherlocku Holmesovi ztvární mladší verzi Jamese Moriartyho, zločineckého génia, který je pro slavného detektiva největším arci-nepřítelem. Nakolik velká bude jeho role v příběhu, se necháme překvapit. 

Děj seriálu se bude odehrávat v době, kdy je Sherlockovi (Hero Fiennes Tiffin) 19 let. Tehdy se zaplete do záhadného případu vraždy na Oxfordské univerzitě, jež zároveň ohrožuje jeho svobodou. Budoucí detektiv se proto vrhne na své první velké vyšetřování, při němž se mu podaří odkrýt celosvětové spiknutí, které navždy změní jeho život.

Dále se v seriálu představí Joseph Fiennes (Příběh služebnice) a Natascha McElhone (Halo) jako Sherlockovy rodiče Silas a Cordelia Holmesovi, Zine Tseng (Problém tří těles) jako princezna Gulun Shou’an a Colin Firth (Kingsman: Zlatý kruh) jako Sir Bucephalus Hodge. 

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stal Matthew Parkhill, tvůrce seriálů jako Darebák (2013) a Deep State (2018).

O režii všech epizod se postará výše zmíněný Guy Ritchie, zároveň bude vykonávat úlohu výkonného producenta. Stále však není známo, kdy se seriálu na službě Prime Video dočkáme.