Na začátku léta premiéroval na službě Max (u nás stále ještě HBO Max) kontroverzní seriál Idol, ve kterém se v hlavních rolích objevili zpěvák The Weeknd a herečka Lily-Rose Depp.

Ta v příběhu ztvárnila Jocelyn, mladou hvězdu hudebního průmyslu, která nejenže nedávno přišla o matku, ale také si prochází těžkým obdobím, během něhož se snaží oživit svou kariéru. Během této krize se setkává s Tedrosem (The Weeknd), manažerem nočního klubu a hudebním producentem, která má za sebou temnou a tajemnou minulost. Jejich následný vztah se ale postupně stává více nebezpečným. Skutečné záměry obou dvou tak brzy začnou vyplouvat na povrch.

Konec poslední epizody nasvědčoval tomu, že tvůrci si nechali pootevřená vrátka pro případnou druhou řadu, o které se v poslední době začalo mezi fanoušky šuškat. K ničemu takovému ale nedojde. Pokud fanoušci měli nějaké otázky, patrně už zůstanou navždy nezodpovězené. 

Server Deadline nedávno informoval o tom, že Idol druhou řadu na HBO nakonec nedostane. Ale ono se tomu vlastně ani nelze moc divit, protože seriál se potýkal nejenom s negativními reakcemi od kritiků a diváků, ale i s problémy během produkce. Jedním z hlavních tvůrců celého seriálu je právě výše zmíněný zpěvák The Weeknd, jenž se s jednou z původních producentek, jmenovitě Amy Seimtz, nedokázal shodnout na kreativním směru, kterým by se měl seriál ubírat.

Seimtz následně od projektu odkráčela a na její místo nastoupil Sam Levinson, tvůrce slavného seriálu Euforie (2019). V rámci toho ale musel seriál projít celou řadou různých přetáček, čímž se i navýšil rozpočet celého projektu. Celkově se vlastně zdálo, že Levinson původní vizi pro seriál vyhodil z okna, aby mohl divákům nadělit něco podobného, čím byla i jeho Euforie. 

Další problém nastal, když magazín Rolling Stone zveřejnil článek s anonymními svědectvími žen, které byly součástí série, jež tvrdily, že Idol je sexistický a toxický.

Následně se seriál objevil i na festivalu v Cannes, kde se však příliš pozitivních reakcí věru nedočkal. Kritici si především stěžovali na špatně napsaný příběh, nezajímavě zpracované téma a zbytečnou explicitnost určitých scén. Když pak seriál zamířil na HBO Max, nevedl si se sledovaností zprvu špatně, ale s každou další epizodou začala čísla klesat.

Mluvčí HBO každopádně prohlásil, že jsou tvůrcům a hercům vděční za „úžasnou práci“, ale druhou řadu už seriálu nedarují.