Minulý týden jsme se dozvěděli, že se společnosti Sony Pictures TV a Amazon MGM Studios rozhodly s připravovanou seriálovou adaptací herní franšízy God of War od Santa Monica Studio začít znova a předělat ji s jiným tvůrčím týmem. V rámci toho od projektu odešli scenáristé Mark Fergus, Hawk Ostby a i Rafe Judkins, který měl zastávat úlohu showrunnera.

A server Deadline nyní hlásí, že zmíněná studia už našla náhradu. Novým showrunnerem, scenáristou a výkonným producentem se stane Ronald D. Moore.

Tohoto amerického scenáristu by mohli znát především fanoušci Star Treku, psal tak pro seriálové tituly jako Nová generace (1987), Hluboký vesmír devět (1993) a Vesmírná loď Voyager (1995), jeho filmovými scenáristickými debuty se pak staly snímky Star Trek VII: Generace (1994) a Star Trek VIII: První kontakt (1996).

Výraznou stopu za sebou zanechal i ve franšíze Battlestar Galactica, kde se podílel na scénáři k televiznímu filmu z roku 2003 a k seriálu z roku 2004. Je taktéž tvůrcem sérií Cizinka (2014) a For All Mankind (2019).

Seriálový God of War bude jeho prvním velkým projektem od doby, co se Sony TV podepsal letos v červnu novou víceletou smlouvu. Jakým novým směrem adaptaci povede, se necháme překvapit, stejně tak ještě uvidíme, kteří noví scenáristé se s němu připojí.

I přestože se s projektem v podstatě začíná od nuly, stále se očekává, že vznikne adaptace úspěšného dílu z roku 2018, kde vousatý Kratos vyrazí ze starověkého Řecka na sever. Popisek adaptace zní:

„Když zemře jeho milovaná žena, Kratos se vydává na nebezpečnou cestu se svým odcizeným synem, aby rozptýlil její popel z nejvyššího vrcholu hory, což bylo poslední přání jeho ženy. Kratos si brzy uvědomí, že tato cesta je převlečenou epickou výpravou, která prověří pouta mezi otcem a synem a donutí Kratose bojovat s novými bohy a monstry o osud světa.“

Datum premiéry neznáme, ale jelikož se nyní s novým týmem musí přepracovat scénáře, fanoušci by se raději měli obrnit trpělivostí.