Seriál Arcane, ve kterém zavítáme do utopického města Piltover a podzemního města Zaun, byl představen již v roce 2019 v rámci desátých narozenin MOBA hry League of Legends. Už tehdy bylo oznámeno, že nás čeká příběh, ve kterém bude hlavní roli hrát maniakální a impulzivní zlodějka Jinx společně s Piltoverskou strážkyní pořádku Vi.

Ovšem, kdy seriál dorazí nebo kde ho budeme moci zhlédnout, bylo obestřeno rouškou tajemství. Tedy vědělo se, že by měl Arcane dorazit někdy během roku 2020, avšak nakonec došlo k jeho odložení kvůli pandemii okolo koronaviru, což vydání přesunulo na neurčité datum roku 2021. Teď už ale konečně víme, kde a dokonce i kdy se budeme moci na seriál podívat, jelikož Riot Games vydali teaser, ve kterém oznamují, že Arcane dorazí na Netflix letos na podzim.

V rámci dvacetisekundového teaseru můžeme vidět protagonistky celého seriálu, kterými není nikdo jiný než Jinx a Vi. Mimo to můžeme zahlédnout některé další postavy, ty ale není zrovna jednoduché rozluštit a nelze jednoznačně určit, o koho by se mělo jednat.

Arcane by měl zabrousit do příběhů více postav známých z League of Legends univerza, zatím ale nebylo potvrzeno, kdo všechno se v seriálu nakonec objeví.

League of Legends je hra, která má věkové doporučení T, tedy vhodné pro dospívající hráče, a je v celku jasné, že velkou hráčskou základnu tohoto MOBA titulu tvoří mladší hráči. Proto také viceprezident značky a kreativního vývoje Greg "Ghostcrawler" Street řekl, že seriál rozhodně není určen mladému publiku a to i navzdory tomu, že je animovaný.

"Není to nevážný seriál. Prozkoumáváme některá vážná témata, takže bychom nechtěli, aby ho sledovaly děti a očekávaly něco, co zde není," řekl Street.