Už nějaký ten pátek víme, že společnosti Sony Pictures TV a Amazon MGM Studios připravují seriál podle veleúspěšné herní franšízy God of War od Santa Monica Studio. Respektive bylo v plánu natočit adaptaci chváleného dílu z roku 2018, ve kterém Kratos opustí starověké Řecko a vydá se daleko na sever.

Server Deadline však nedávno přišel s informacemi, ze kterých plyne, že seriálu se zřejmě jen tak brzy nedočkáme. Projekt už je sice pár let ve výrobě, ale zmíněná studia Sony Pictures TV a Amazon MGM Studios se ho podle všeho rozhodla zcela předělat. Studia tak chtějí adaptaci vzít ,,jiným tvůrčím směrem.

V rámci toho od chystaného seriálu odešel nejenom Rafe Judkins (Kolo času), který se měl stát showrunnerem, ale také Mark Fergus a Hawk Ostby (oba Expanze), kteří byli jak scenáristy, tak i výkonnými producenty. Sony a Amazon každopádně chystají najmout nové scenáristy, kteří celý projekt dají dohromady. 

Je poměrně zvláštní, že zmíněná trojce tvůrců už k projektu není upsaná, Deadline totiž uvádí, že studia Sony a Amazon jejich dříve dodané scénáře chválila. Judkins má každopádně podepsanou smlouvu se Sony, v rámci které by měl nyní pracovat na zcela jiném projektu. Připomeneme, že první popisek chystané adaptace zněl následovně:

„Když zemře jeho milovaná žena, Kratos se vydává na nebezpečnou cestu se svým odcizeným synem, aby rozptýlil její popel z nejvyššího vrcholu hory, což bylo poslední přání jeho ženy. Kratos si brzy uvědomí, že tato cesta je převlečenou epickou výpravou, která prověří pouta mezi otcem a synem a donutí Kratose bojovat s novými bohy a monstry o osud světa.“

Necháme se každopádně překvapit, které nové tvůrce zmíněná studia naberou na palubu. Mezi zbylé výkonné producenty každopádně i nadále patří Yumi Yang, Cory Barlog, Asad Qizilbash, Carter Swan, Yumi Land a Roy Lee.

Těžko říct, kdy přesně se seriálové adaptace, která by se měla objevit na službě Prime Video, vlastně dočkáme, jednoznačně bychom ale měli počítat s několikaletým čekáním.

Ještě ale připomeneme, že Amazon nám jistý příběh ze světa God of War nadělí už letos. A to skrze jednu epizodu z chystaného seriálu Secret Level, který nedávno odhalil hvězdné obsazení.